Değerler Eğitimi

Dedemin Bakkalı Kitap Özeti

Dedemin Bakkalı Kitap Özeti

Dedemin Bakkalı Kitap Özeti

Dedemin Bakkalı Kitap Özeti

Şermin Yaşar imzalı bu eser son dönemlerde okuduğum, öğrencilerime de tavsiye ettiğim güzel bir eserdir. Herkesin okumasını tavsiye ederim. Şimdi isterseniz eserin koşa bir özetine bakalım.

Kitabı ana kahramanı Şebnemdir. Şebnem henüz sekiz yaşındadır.  Bursa iline bağlı bir köyde  ailesiyle beraber yaşamaktadır. Her çocuk gibi o da büyüdüğünde ne olmak, hangi işi yapmak istediğine belirlemeye çalışıyordu.

Hazırlamış olduğu listenin en başında dedesi gibi bir bakkal olmak hayali vardı. Şebnemin ileriye yönelik bu hayalinden dolayı okul bitince dedesinin yanında, onun bakkalında  çırak olarak işe başlar. Bakkalda basit işler yapar. Mesela bakkalı süpürür, satılan ürünlerin yerine yenilerini koyarak rafları düzenler, limon kolonyasını bitince ekleyerek doldurur, müşterinin istediği şekerleri tartar ve bakkalda yapılması gereken daha bir çok iş. Şebnem  Aslan sadece bir çıraktan ibaret değildir. Bakkaldaki işlerin dışında bakkaldaki satışları daha da çoğaltmak amacıyla  yeni icatlar yapmaya karar vermişti.

Mesela bir seferinde müşteri içecek istemeyince birkaç şişeyi birbirine karıştırmış ve sonuç olarak vişneli sodayı bulmuş. Fakat gel gör ki  kapağı açık olduğundan kimse bu leziz içeceği istemezdi. Fakat Dedesi bu duruma kızardı. Şebnemin  öbür dedesi ise kahvecilik işini yapardı. Şebnem Ara sıra diğer dedesi ile de kahvehanede çalışsa da genellikle bakkala giderdi. Bakkal gelen müşteriler devamlı Şebnemden şikayetçi olur, yakınırlardı. Fakat Şebnem her şeye rağmen bakkalda çalışmaya devam ederdi. Bakkalda abur cubur yemeyi çok sever. Fakat abur cubur yerken yakalandığı zaman sorun olurdu.

Devamı…

Esasında yaptığı her şey kesinlikle iyi kalbindendi. Mesela telefon kulübesinde askerde bulunan sevgilisi ile konuşan bir kıza jetonları yarı fiyatına verirdi. Köyde yaşayan  fakir ailelere  peynir ve zeytin verir bu ürünlerin masraflarını da köyün zengin amcasının hesabına bir güzel yazardı. Bir gün hastalanan teyzelere ilaç vermişti. Daha sonra verdiği Bu ilaçlardan dolayı sıkıntıya düşmüştü. Bu duruma herkes çok kızmıştı. Hatta bundan dolayı Doktor da kenara çekip Şebnemle konuştu ve “oku doktor ol reçete yaz” dedi. Lakin Şebnem’in aklında hep yazar olmak vardı.

Dedemin Bakkalı Kitap Özeti Bu kadar en kısa zamanda Kitabı okumadıysanız okumanızı tavsiye ederiz.

Kibar Hırsız Kitabı Özet (Arsen Lupen Hakkında)

Babalar ve Oğulları Kitabının Özeti (Konu, Anafikir)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.