Değerler Eğitimi

Babalar ve Oğulları Kitabının Özeti (Konu, Anafikir)

Babalar ve Oğulları Kitabının Özeti (Konu, Anafikir)

Babalar ve Oğulları Kitabının Özeti (Konu, Ana fikir)

Babalar ve Oğulları Kitabının Özeti (Konu, Ana fikir)

Babalar Ve Oğulları Romanı Özet

Bazarov değerli arkadaşı Arkadiy’nin ricasıyla birlikte tatillerini  geçirmek amacıyla Arkady’nin babası Nikolay Petroviç’in idare ettiği çiftliğe giderler. Bazarov çiftlikte yaptığı ve yapacağı bilimsel araştırmalarına daha fazla zaman ayıracağı için mutludur. Ayrıca burada çalışmalarında gerekli olacak denekler de bulacağından kendini şanslı hissediyordu. Fakat çiftlikte geçirdiği günleri  maalesef beklediği gibi geçmemektedir. Arkady’nin amcası olan Pavel Petroviç ile  münakaşaya girer ,Pavel’  gerçekleri göstermeğe, anlatmaya çalışmaktadır. Lakin Pavel de öyle kolay alt edilecek bir tartışmacı değildir. Tartışmaların dozu giderek artmakta öyle ki tartışmaları sabah akşam devam etmektedir.    Buraya gelirken umduğu gibi olmamakta, fırsat bulduğu zamanda da böcek toplamaya çıkmaktadır. Geriye kalan  vakitlerde  ise topladığı böcekler  ile  çalışmakta, araştırmasını yapmaktadır. En son yatacağı sırada ise arkadaşı ile sohbet etmekte ve zaman zaman fikri tartışmalara girmektedir.

Arkadiy’nin arkadaşı Bazarov, Pavel’le tartışmaların şiddetinin arttığı bir günde Pavel, Bazarov’u düelloya davet etmiştir. Düellonun sonunda Pavel’in ölümcül olmayan yaralanmasıyla neticelenmiştir. Bu olaydan sonra  çiftlikte kalamayacağını fark eden  Bazarov hemen çiftliğin  yakında bulunan  ailesinin yanına gider  .

Bazarov’un sıkıntısı ailesinin yanında da geçmez. Ailesinin yanından  Arkady ile kasabada tanıştığı Anna Sergenyevra’yı ziyaret etmek için yola çıkar. Lakin gel gör ki yaptığı  ziyarette uzun sürmez. Arkady Anna’nın kızkardeşi ile gezip dolaşırken Bazarov da Anna ile gezip dolaşmaktadır. Lakin  Bazarov Anna’ya  karşı beslediği sevgisini bir türlü söyleyemez. Neden söyleyemediğine gelince,  bu duruma  inançlarının engel olduğunun farkındadır. Nihayetinde Bazarov oradan da ayrılmıştır. Yine ailesinin yanına gider. Yakın köylerden gelen hastalarla ilgilenmekte ve her zamanki gibi araştırmalarına devam etmektedir. Günlerden bir gün civar köylerden gelen tifüslü bir hasta ile alakadar olurken  kendisi de bu  hastalığı kapar. Ölümünün  yakın  olduğunu bilmekte ve acı çekmektedir. Onun için bu saatten sonra tek kurtuluş ölümdür. Bu esnada ise  Anna kendi doktorunu getirir lakin hastalık artık iyileşemez bir duruma gelmiştir. Son dakikalarını yaşayan Bazarov gözlerini Anna’nın , sevdiği kızın, kollarında dünyaya kapatır.

Babalar ve Oğulları Kitabının Ana Fikri Nedir

Her zaman yeni nesil ile eski nesil arasında bir çatışma vardır. Bu çatışmanın kaynağı ise nesillerin yetiştiği ortam ve görüş açılarının değişmesidir. Bu nedenle her nesil birbirine karşı anlayış içinde yaklaşmalı ve olumlu davranmalıdır. Onlara olumlu yaklaştığımız sürece kendimizi daha da geliştireceğimizdir.

Babalar ve Oğulları Kitabının Konusu

Babalar ve oğullar’da Turgenyev geçen yüzyıl Rusya’sının toplumsal – siyasal görünümünü ele alıyor. Dönemin  Rusya’sında yaşanan geleneksellik ile bireysellik arasındaki çatışmayı adım adım göstermektedir. Adından da anlaşılacağı gibi babalar kuşağı ,ataerkil topplumun sarsılmaz saymakla direndiği sağtöre inancını, oğullar ise, bütün töreleri yok sayma savaşını temsil ederler.

Babalar Ve Oğulları Romanı Özet

Bazarov değerli arkadaşı Arkadiy’nin ricasıyla birlikte tatillerini  geçirmek amacıyla Arkady’nin babası Nikolay Petroviç’in idare ettiği çiftliğe giderler. Bazarov çiftlikte yaptığı ve yapacağı bilimsel araştırmalarına daha fazla zaman ayıracağı için mutludur. Ayrıca burada çalışmalarında

Babalar ve Oğulları Kitabının Özeti (Konu, Ana fikir)

Oz Büyücüsü Kitabının Özeti (Tavsiye Kitap)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.