Değerler Eğitimi

Kibar Hırsız Kitabı Özet (Arsen Lupen Hakkında)

Kibar Hırsız Kitabı Özet (Arsen Lupen Hakkında)

Kibar Hırsız Kitabı Özet (Arsen Lupen Hakkında)

Kibar Hırsız Kitabı Özet (Arsen Lupen Hakkında)

Bu yazıyı yazmamda etkili olan son günlerde etkisini artıran Lupen dizisi olmuştur. Tesadüfen karşılaştığım bu dizi bana bu Kitabı ve Arsen Lupen karakterini tanıtmıştır. Şimdi Kısacası sizlere bu kitap hakkında ve tabii bu Kitabı yazarı hakkında Bilgi vereceğim.

Arsen Lupen Kimdir:

Arsen Lupen Maurice Leblanc’ ın romanlarında oluşturduğu bir karakterdir. Polisiye romanların dışında bir özelliğe sahip olan Arsen Lupen diğer kitaplardaki polis, dedektifin aksine hırsızdır. Ama bu öyle bildiğiniz hırsızlardan değil. Kılıktan kılığa giren, jentinmen, kibar, karınları kendine aşık eden, yaptığı işlerde iz bırakmayan, asla cinayete bulaşmayan sempatik, espirili, eğlenceli bir tip.

Kitab Hırsız Romanı Özet

Kahramanımız Arsen Lüpen, Bir gemi seyahati sırasında çaldığı ne var ne yoksa kaybeder. Daha sonra ise Kapatıldığı hapishaneden Baron Cahorn’a bir mektup yollar. Mektup da şatosunu soyacağını söyler. Dedektif Ganimard, Arsen Lüpen’in hırsızlığının nasıl olduğunu araştırmaya çalışırken yine Arsen Lüpen’in keskin zekâsıyla karşılaşmak zorunda kalır. Dreux ailesinden bir zaman önce çalınan meşhur mücevheri tekrardan çalış sahibine teslim eder. Ayrıca  Kontes d’Andillot’nun katilinden de Siyah İnci’sini tekrardan çalan kibar hırsız, bu esnada da pek çok maceraya karışır.”

Arsen Lüpen hakkında  hırsızların piri demek yanlış bir ifade asla olmaz. Arsen Lüpen başkalarına kendisini  Kibar Hırsız olarak tanıtır. Arsen Lupen ciddi, sıkıcı bir tip değil aksine daima esprilidir ve kibardır. Kan ve silahları hiç sevmez.Kesinlikle zorda olmadıkça silah kullanmaz, iyi rol yapar aynı zamanda çok iyi bir nişancıdır. Her zaman istediğini elde eder.

Arsen Lupen Serisi Kitap Hakkında:

Arsen Lüpen, 7 kitaptan oluşan bir seridir. 2004 yılında sinemaya aktarılmıştır.  Arsen Lüpen serisini içeren bir filmi bulunmaktadır. Aynı zamanda Peyami Safa’nın yarattığı ‘Cingöz Recai’ karakteri de Arsen Lüpen’den etkilenmiştir. Son günlerde ise
internet dizi portalında Lupen adında bir dizi yayınlanmıştır.

Bu Kitabı hala okumamışsanız en kasa zamanda temin edip okumanızı tavsiye ederiz. Gerçekten kitap sizi içine çekecek ve Arsen Lupen’in maceralarına ortak olacaksınız.

Oz Büyücüsü Kitabının Özeti (Tavsiye Kitap)

Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği Kitabının Özeti (Tavsiye Kitap)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.