Değerler Eğitimi

Matilda Kitabının Özeti

Matilda Kitabının Özeti

Matilda Kitabının Özeti

Matilda Kitabının Özeti

Kitabımızın baş kahramanı Matilda’dır. Anne ve babası Matildanın bir baş belası olduğunu düşünmekte ve bunu sözle de ifade etmektedir. Matilda’nın  kitap okumasına çoğu zaman karşı çıkarlar. İstedikleri yalnızca boş boş oturup televizyon izlemesidir. Lakin Matilda ailesinden gizlice kitap okumaya devam eder. Henüz okula başlamadan bulunduğu köydeki kütüphanede yer alan tüm  kitapları bitirir. Matildanın babası hile, sahtekarlık yaparak para kazanan bir kişidir. Matilda zekice oyunlar kurarak ailesine ders vermek amacıyla zaman zaman anne ve babasını komik durumlara düşürür.

Matilda okula başladığı zaman  Matilda’nın öğretmeni Bayan Honey ondaki ışığı fark eder. Matil’danın bu sınıfta değil daha üst bir sınıfta okumasını ister lakin Matilda’nın anne ve babası pek aldırış etmedi bu duruma.,Okulun müdiresi de bu duruma şiddetle karşı çıkar. Müdire Trunchbull diğer öğretmenlere benzemez. Okulda adeta terör estirmektedir. Okuldaki  öğrencilerin hepsi Trunchbull’un  gazabında korkmaktadır. Müdire hanımın  yaptıklarını Matilda çok sefer üst sınıftaki öğrencilerden dinler.

Matilda öğretmeni tüm öğretmenleri içinde Bayan Honey’i ayrı bir  sever. Günlerden bir gün Honey ile birlikte Bayan Honey’in evine giderler. Öğretmenin evini görür. Öğretmen sefalet içinde yaşamaktadır. Matilda öğretmeninin tüm hikayesini ondan öğrenir. Okul Müdiresi olan Bayan Trunchbull aslında öğretmenin teyzesidir. Bayan Honey’in babası şüpheli bir şekilde ölmüştür. Babasının ölümünden sonra Öğretmenin bütün mal varlığına Trunchbull konmuştur.

Matilda diğer çocuklar gibi değildir. Onun beyin gücü sayesinde kimsede olmayan bazı özel yetenekleri vardır. Matilda’nın Öğretmeni onu fark eder. Matilda çok ilginçtir, beyin gücü sayesind nesneleri hareket ettirebilmektedir. Matilda bu durumu farkettiyseniz sonra sık sık evde tekrarlar yapar. Bir zaman sonra uygulama zamanı gelmiştir.Günlerden bir  gün müdire hanım sınıfta birine kızarken  Matilda tebeşiri hareket ettirerek tahtaya Honey’in babasının ağzında bazı şeyler yazar: “Her şeyi biliyorum kızıma aldıklarını geri ver.” Herkes bu duruma çok şaşkındır. Trunchbull kaçar gider ve bütün malını Bayan Honey’e bırakır. Bu sırada Matilda’nın babasının yaptığı hileler meydana çıkmıştır. Ailesi de bu durum karşısında ülkeyi terk etmek zorunda kalırlar. Matilda anne ve babası ile  gitmez. Bundan sonra Bayan Honey ile beraber yaşarlar.

Kibar Hırsız Kitabı Özet (Arsen Lupen Hakkında)

Matilda Kitabı Online Test Çöz

Etiketler:

Yorumlar
  1. Zainab dedi ki:

    Çok iyi tşk efitimdedegeeler. Com