Değerler Eğitimi

Acı Tütün Romanının Özeti Konusu Ana fikri

Acı Tütün Romanının Özeti Konusu Ana fikri

Acı Tütün Romanının Özeti Konusu Ana fikri

Acı Tütün Romanının  Özeti Konusu Ana fikri

Romanda olaylar, 1952 senesinde İzmir’in  Urla ilçesinde geçer. Burada Tütün piyasası açılır lakin  Tekel’in tütün İçin belirlediği fiyat çok düşüktür. Tekel, piyasaya katılmaz, piyasa zamanla  tüccarların eline geçer. Bu dönemde Demokrat Parti hükûmeti 1950 yılında yapılan seçimlerde tüccarlardan büyük destek gördüğünden  çiftçilere destek olmaktadır. Urla’da üretim yapan  tütün ekicileri, tütün İçin çok düşük fiyat teklif edildiğinden dolayı ellerindeki  tütünlerini satmamaya karar verirler fakat aldıkları bu karara çok  direnemezler. İster istemez tütünlerini kendi elleriyle  tüccarlara satarlar. Urlalı çiftçilerden  sadece arabacı Yusuf sözünün eri davranmıştır. Yusuf emekle yetiştirdiği tütünlerini düşük fiyata satmak istememektedir. Tütünleri yok pahasına satmaktansa tüm çiftçilerin  gözü önünde Cumhuriyet Alanı’nda tüm tütünlerini yakar.

Acı Tütün Romanı , senelerce  süren sömürü düzenine baş kaldırının acıklı bir hikâyesidir.  Toplumcu gerçekçi bir romandır.

Acı Tütün Kitabının Konusu: Ege Bölgesi’nin şirin bir ilçesi olan Urla halkının, hasadını yaptıkları tütünleri için verdikleri mücadeleler ve köylüler arasındaki sosyal ilişkiler romanın konusunu oluşturur.

Acı Tütün Kitabının Yazarı: NECATİ CUMALI

Zehra Romanının Özeti Konusu Ana Fikri

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.