Değerler Eğitimi

Son Adanın Çocukları Kitabının Özeti Konusu

Son Adanın Çocukları Kitabının Özeti Konusu

Son Adanın Çocukları Kitabının Özeti Konusu

Son Adanın Çocukları Kitabının Özeti Konusu

Cennet gibi bir ada ve bu adada yaşayan mutlu insanlar, bu eserin  temel yapı taşlarındandır. Bu adada kırk aile hayatını devam ettirir ve bu adadaki her aile, ikamet ettikleri evlerin numarası ile temsil edilmektedir. Bu adada paraya oldukça az ihtiyaç duyulur. Burada yaşayanlar , mütevazi bir biçimde hayatlarına devam etmektedir. Günlerden bir gün, diktatör olan bir başkan, emekliliğini geçirmek amacıyla bu adaya gelir ve burada adalıların hayayını tamamen değişir. Burada kendisini başkan ilan eden bu diktatör adam ilk icraat olarak adadaki ağaçları keser. Daha sonra da burada yönetim kurulu oluşturur ve ada halkına medeniyet getireceğini ifade eder.

Lakin bu başkan adanın esas sahipleri olan Martılardan da bir şekilde kurtulmanın yollarını arar ve sonunda halkın çoğunluğunu da etkileyerek martıları hayatlarına son vermesi için bu cennet adaya tilkileri getirir. Böylece zaman içinde bu güzelim adaya oteller dikilecektir. Martılar burada azaldıkça doğal olarak doğanın dengesi altüst olur. Neticesinde ise adada yılanlar gittikçe çoğalır. Zamanla Çoğalan bu yılanlar ada halkına zarar vermeye başlar. Bu durumdan kurtulmak için  ormanı kontrollü bir şekilde yakma kararı çıkar fakat bu yangın büyür ve maalesef bütün adayı yok eder.

Son Adanın Çocukları, bir diktatörle mücadelenin eseridir. Eski mutlu ve keyifli yaşantılarını geri alma peşinde olan insanların mücadelesidir.

Son Adanın Çocukları Kitabının Konusu Nedir:

Günün birinde bir adada mutlu ve bir o kadar da huzurlu bir yaşam sürdüren kişilerin yanlarına, gizemli özellikleri olan birisi gelir. Bu insanın yanlarına gelmesiyle beraber adada yaşayanların yaşantısı tamamen değişir. Sonrasında adada yaşayanlar İle  diktatör olarak nitelendirilebilen kişi arasında zorlu bir mücadele başlar. Zülfi Livaneli, bu eseri ile bizlere esasında diktatör ile mücadeleyi ve adalıların eski yaşamlarına dönme çabalarını iğneleyici bir dil ile çok da başarılı bir biçimde anlatmaktadır.

Son Adanın Çocukları Kitabının Yazarı Kimdir

Zülfü Livaneli

Kuyucaklı Yusuf Kitabı Özeti Konusu Ana Fikri

Beyaz Gemi Kitabının Özeti Konusu Ana Fikri

Etiketler:

Yorumlar
  1. Mehmet agah Yılmaz dedi ki:

    bok gibi olmuşşş. Beğenmedim.