Değerler Eğitimi

Kraliçeyi Kurtarmak Kitabının Özeti

Kraliçeyi Kurtarmak Kitabının Özeti

Kraliçeyi Kurtarmak Kitabının Özeti

Kraliçeyi Kurtarmak Kitabının Özeti

Aleks Isaac Fog çok zeki olmasına rağmen matematik dersinde başarısız bir öğrenciydi. Aleks’in Okuldaki tüm dersleri çok güzelken matematikten bir türlü iyi bir not alamaz. Günlerden Bir gün okula gitmek üzere servis beklerken hemen yerde bir kalem bulur. Bu kalemde bazı sayılar yazıyordur. Aleks Kalemi eline aldığı zaman sesler duyar ve çabucak servise biner. Bulduğu Kalemi Sam’e gösterir.

Sam onun İçin en önemli olan kalemi Aleks’e vererek Aleksin bulduğu kalem ile takas etmek ister. Ama Aleks bu teklifi reddeder. Öğretmenin yapacağı matematik imyihanına bu yeni kalemi ile girmek ister. Sınava bu kalemle girer ve sınavda olağanüstü bir şey olur. Kalem birden bire Aleks’in elini oynatır ve hareket ederek bütün soruları teker teker çözer. Aleks bu durumu Sam’e hemen anlatır. Bu sırada arkadaşları  Vanessa da onların konuşmasına şahit olarak bu ekibe katılır ve bir üçlü oluştururlar.

Bu muhteşem üçlü devamlı dünyanın en zor matematik problemlerini bulurlar ve kaleme hemen çözdürürler. Fakat şöyle bir sıkıntı vardır. Kalem kullanıldıkça erimeye başlar. Aleks bu duruma çok üzülür ve kendince bir çözüm bulut. Kalemi kaybettiğini söyleyerek  arkadaşlarına yalan der. Gel gör ki yalan gerçeğe dönüşür ve  kalem gerçekten kaybolur. Buna çok üzülen Aleks eve gidip kafa dağıtmak İçin kitap okumak ister. Kitaplığında Kraliçeyi kurtarmak adlı kitabı görür ve hemen bu Kitabı alış okumaya başlar.

Kitapta İdilya Kraliçesi olan Jayden çok iyi ve temiz kalpli bir kadındır. Lugubria Kralı, Recher kraliçeyle evlenmekte istemektedir. Kraliçe kralın bu teklifine olumlu bir cevap vermez. Kral bu duruma çok sinirlenir ve onu kaçırarak hapseder. Kapıya yönelen kraliçe korkunç bilmecelerle karşılaşır fakat bilmecelerin cevapları boştur. Aleks de iki arkadaşı ile bilmeceleri çözmeye başlar.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.