Değerler Eğitimi

Aşk-ı Memnu Kitabının Kısa Özeti

Aşk-ı Memnu Kitabının Kısa Özeti

Aşk-ı Memnu Kitabının Kısa Özeti

Aşk-ı Memnu Kitabının Kısa Özeti

Romanın ana kahramanı Adnan Beydir. Adnan bey yaklaşık elli yaşında, karısı ölmüş, bir adamdır. Adnan Beyin Nihal isminde genç bir kızı vardır. Bülent isminde ise de  küçük bir oğlu vardır. Adnan Bey  zengin birisidir. Kocaman konaklarında Kızı ve oğlu ile birlikte yaşamaktadır. Behlül Bey ise konağa sık sık gelmektedir. Behlül Bey genç, serseri, çapkın ve maceraperesttir.  Behlül Bey Adnan Bey’in yeğenidir.  O da ailenin bir üyesi olduğundan Adnan Beyin  konağına sık sık gelmektedir.

Adnan Bey Firdevs Hanımla Sandal Gezintisinde tanışır. Firdevs Hanımın Bihter ve Peyker isimlerinde iki kızı vardır. Bir süre sonra Bihter Adnan Bey ile aralarında çok yaş farkı almasına rağmen parası İçin evlenmiştir. Aradan bir zaman geçtikten sonra sadece para İle mutlu olunamayacağını anlayan Bihter Adnan Beyin yani eşinin yeğeni olan Behlül Bey ile Konak içerisinde bir yakınlaşma Yaşar. Bir zaman sonra Bihter ile Behlül yasak aşk Yaşar.

Behlül ilerleyen zamanda Bihter ile olan yasak aşkından sıkılmaya başlar. Daha sonra Adnan Beyin kızı olan Nihal’isever ve onunla evlenmek ister. Aile içinde Bihter haricinde herkes olumlu yaklaşır. İlerleyen zamanda Nihal ile Behlül nişanlanır. Durumu kabullenmeyen Bihter olan biteni anlatmak İster. Behlül İle Bihter arasında geçmiş ile alakalı bir tartışmaya Nihal şahit olur ve her şeyi öğrenir. Bunun üzerine Bihter intihar eder. Behlül ise kaçar gider. Adnan Bey ve Nihal yine yalnız ve baş başa kalırlar.

Aşk-ı Memnu Kitabının Konusu Nedir: Aile içi yasak aşkı anlatan edebiyatımızın önemli bir eseridir.

Aşk-ı Memnu Kitabının Yazarı Kimdir: Halil Ziya Uşaklıgil

Yalnız Efe Kitabının Özeti Konusu Ana Fikri Kahramanları

Fareler ve İnsanlar Kitabının Özeti Konusu Kahramanları

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.