Değerler Eğitimi

Yalnız Efe Kitabının Özeti Konusu Ana Fikri Kahramanları

Yalnız Efe Kitabının Özeti Konusu Ana Fikri Kahramanları

Yalnız Efe Kitabının Özeti Konusu Ana Fikri Kahramanları

Yalnız Efe Kitabının Özeti Konusu Ana Fikri Kahramanları

Ömer Seyfettin’in beğenile eserlerinden birisi olan Yalnız Efe Hikayesinin özetini aşağıda sizler için sunduk.

Yalnız Efe Özet

Yörük hoca yaşadığı civarda insanlar tarafından çok sevilen, çok değer verilen bölgenin kıymetli insanlarından birisidir. Eseoğlu ise o insanlara zulmeden, tefecilik yaparak insanların mallarına el koyan kötü birisidir. Kumdere köyünde yaşayan yürük hocanın Kezban adında bir de kızı vardır. Yörük Hoca Bir gün Eseoğlu ile karşılaşır. Eseoğlu ondan borç ister Yörük hoca da ona borç verir. Gel zaman git zaman lakin Eseoğlu borcunu ödemez. Bunun üzerine Yörük Hoca Eseoğlunun yanına parasını istemek için gider. Fakat Eseoğlu borcunu ödemediği gibi adamlarını peşine takar ve çiftliğindeki kahyanın oğluna Yörük Hocayı öldürtür.

Hükümet olayı bilmesine rağmen Eseoğlunu tutuklamaz. Adaletin gerçekleşmediğini gören Yörük Hocanın kızı ise adaletini kendisi sağlamak için silahlanıp dağa çıkarak eşkiya olur. Bir süre sonra ise çiftliği basar ve Eseoğlunu öldürerek adaleti sağlamış olur. O günden sonra da nerede haksızlığa, zulme uğrayan insan varsa 9nun yardımına koşar.

Hikayenin sonunda ise askerler birdağda onun etrafını kuşatır. O ise askerlere zarar vermek istemez. Askerler yaylım ateşe tutarlar. Daha sonra askerler oraya geldiğinde Yalnız Efe’nin bulunduğu yerde, bir martini(Silahı), bir seccade ve yeşil bir namaz bezinden başka bir şey bulamazlar. Yalnız Efe, yazarında ifadesi ile nur olup kaybolmuştur.

Yalnız Efe Kitabının Konusu Nedir:

Eseoğlunun borcunu ödemeyerek Yörük Hocayı öldürmesi. Adalet sağlanamadığı için Yörük Hocanın kızının da babasını  intikam alması.

Yalnız Efe Kitabının Ana Fikri Nedir:

Haksızlık karşısında daima hakkımı savunmalı, mazlum insanlara da yardım etmeliyiz.

Kitabın Kahramanları Kimlerdir:

Yörük Hoca, Kezban, Eseoğlu

  Yalnız Efe Kitabı Online Test Tıkla Çöz

Babamın Gözleri Kedi Gözleri Kitabının Özeti Konusu

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.