Değerler Eğitimi

Babamın Gözleri Kedi Gözleri Kitabının Özeti Konusu

Babamın Gözleri Kedi Gözleri Kitabının Özeti Konusu

Babamın Gözleri Kedi Gözleri Kitabının Özeti Konusu

Babamın Gözleri Kedi Gözleri Kitabının Özeti Konusu

Babamın Gözleri Kedi Gözleri Kitabının Özeti

Kitabımızın ana kahramanı Ayçiçeği yeni taşınmış oldukları evlerinde devamlı babasının geleceği günü beklemektedir. Annesi ve babasının arasında bazı anlaşmazlıklar olduğundan babası yeni taşınmış oldukları bu eve maalesef eşyalarını getirmemiştir. Bu durum küçük bir çocuk ola Ayçiçeği için hiç de  kolay ve anlaşılır bir hal değildir.

Ortada Hiçbir neden yokken babası adeta kaybolmuş, bir anda yok olmuştur. Öyle ki Ayçiçeği babasının eve birden bire gelmeyişinden dolayı gazeteye ilan dahi vermeyi, olmazsa bir dedektif  ile görüşmek gibi yollara başvurmayı dahi aklına getirdi. Tğm bu düşüncelerin nedeni ise  annesinin babasının nerede olduğu ile alakalı hiç  bir açıklama yapmayışıdır. Günlerden bir gün Engin Amcası Ayçiçeği’ne bir mektup getirir. Bu mektup, babasının Ayçiçeğe yazmış olduğu ve sadece bir  cümleden oluşan bir mektuptur. Ayçiçeği her nekadar mektup kısa olsa da  babasının kaybolmadığına çok çok sevinir. O günden sonra babasını daha büyük bir özlem ile bekler. Babasına olan derin özlemini, çevresiyle yaşadıklarını, başkaları ile alakalı gözlemlerini günlüğüne yazar. Bizler de  Ayçiçeği’nin yaşadığı her şeyi onun günlüğünden öğreniyoruz.

Aradan zaman geçer ve bir gün  annesi ona, babasının onun doğum gününde Ayçiçeği ziyaret etmek için buraya geleceğini söyler. Ayçiçeği çok mutlu olur. Birkaç bu şekil de görüşmenin sonunda  anne ve babasının ayrılmak istediklerini öğrenir. Ayçiçeği bu ayrılığın daha iyi olacağını düşünür çünkü artık babasını daha öyle ya da böyle daha sık görebilecektir. Ayrıca annesinin evi ve babasını evi olmak üzere artık Ayçiçeğinin  iki tane evi olacaktır. Bu onu çok mutlu eder.

Babamın Gözleri Kedi Gözleri Kitabının Konusu

Kitabımız, Annesi ve babasının ayrılmasından dolayı, babasından ayrı kalan kitabımızın ana karakteri Ayçiçeği’nin yaşamını konu edinir.

Babamın Gözleri Kedi Gözleri Kitabının Yazarı

Sevim Ak tarafından kaleme alınmıştır.

Kitap Hakkındaki Düşüncelerim

Sevim Ak’ın kendine has üslubunu bu eserinde de görebilirsiniz. Konusu itibari ile etkileyici ve hayatın içinden bir kitap. Bu nedenledir ki hem çocuk hem de yetişkinlerin okuması  ve dersler çıkarması gereken bir eserdir. Henüz okumadıysanız, en kısa sürede okumanızı tavsiye ederiz. Aşağıdaki şinkten kardeş sitemize giderek b7 kitap İle İlgili hazırladığımız Online testi çözüp kendinizi ve anlama kapasitenizi ölçebilirsiniz. İyi çalışmalar. Babamın Gözleri Kedi Gözleri Online Test Tıklayın

Oz Büyücüsü Kitabının Özeti (Tavsiye Kitap)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.