Değerler Eğitimi

Akvaryumdaki Tiyatro Kitabının Özeti

Akvaryumdaki Tiyatro Kitabının Özeti

Daha önce bir çok özet paylaşımı yaptık, bu yazımızda da Akvaryumdaki Tiyatro Kitabının Özeti hazırladık. Umarız sizlere faydalı olur.

Akvaryumdaki Tiyatro Özet

Olayın geçtiği Balıklı Köyü adını rengarenk balıkların bulunduğu Balıklı Gölünden alıyor. Bu köyde yaşayan  tüm ahali balık aşığıdır. Balık sevgisi o kadar yüksektir ki herkesin evinde mutlaka akvaryum bulunmaktadır. Köyde insanlar akvaryumlara baktığı için televizyon da yer almamaktadır.

Köye bir İngiliz geliyor. Adı Martin. Köye  yerleşiyor, köyü o kadar çok beğeniyor ki arkadaşlarına mektuplar yazarak köyü öve öve bitiremiyor. Bu merak dolayısı ile köye başka başka insanlarda geliyor. Bir gün paraşütle köye düşen yönetmen Yusuf Değirmenci ile köyün ve köylünün hayatı değişiyor.

Köye yolu düşen İngiliz Martin de böyle düşünüyor olacak ki, önce köye kendisi yerleşiyor sonra mektuplarında öve öve bitiremediği köyü arkadaşlarının da merak edip gelmesini sağlıyor. Doğal ve mutlu bir yaşam süren köylülerin hayatı paraşütü ile köye düşen Yönetmen Yusuf Değirmenci ile değişiyor. Köyün güzelliklerinden etkilenen yönetmen buranın güzelliklerini kullanarak bir film çekmek istiyor. Köyde yaşayanları film yıldızı olma hayali sarıyor.

Fakat Zühtü hayali bir film yıldızı olmak istese de köyün sıkıntısı olan suların yükselmesi ile uğraşarak köyü kurtarmaya çalışıyor. Daha sonra köye yapımcı geliyor. Yönetmenin senaryosunu hiç beğenmiyor.  Ve film çekme projesini iptal ediyor. Bunun üzerine yönetmen köyde bir tiyatro oynatmaya karar veriyor.

Tüm bu hesaplaşmalar sonunda hem balığı için hem kendisi için doğru olanı bulur. Zühtü artık ne yapması gerektiğini çok iyi biliyordur. Kendisi, balığı ve tüm köy için. (Akvaryumdaki Tiyatro Kitabının Özeti)

Sergüzeşt Kitabının Kısa Özeti Konusu Kahramanları

Anna Karenina Romanının Özeti Konusu

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Teşekkür ederim çok güzel özetlemişsiniz.