Değerler Eğitimi

Anna Karenina Romanının Özeti Konusu

Anna Karenina Romanının Özeti Konusu

Daha önce bir çok roman Özeti paylaştık bu yazımızda Anna Karenina Romanının Özeti Konusu sizlerle paylaşacağız.

Gerek Rus Edebiyatı gerekse de dünya edebiyatının tartışmasız en güzel romanlarından bir tanesidir. Dili, kelimeleri özenle seçimi, tasvirleri ile tam bir başyapıt. Romanın özetine bakalım.

Anna Karenina Kitabının Özeti

Anna Moskova’da yaşayan güzel ve zarif bir hanımefendidir. Anna’nın kocası ise yüksek bir memurdur. Alexis Alexandrovitch İle evli olan Anna’nın pek de mutlu olmayan, tutkusunu ve heyecanını kaybetmiş bir evliliği vardır.

Anna’nın kardeşi Stephane Arcadievitch, eşi Dolly’i aldatması üzerine boşanma aşamasına gelmişlerdi. Kardeşi ve eşini barıştırmak amacıyla Anna Petersburg’a gitti. Burada Kont Wronsky ile tanışır. İlk başta pek yüz vermese de daha sonra birlikte vakit geçirmeye, beraber davetlere katılmaya başladılar. Çevresindeki insanlar da bu durumu farketmeye başladı. Fakat onlar öyle bir tutkuya büründüler ki gözleri kimseyi görmüyordu. Aralarındaki yasak aşk hızlı bir şekilde gelişir. Daha sonra Anna’nın eşi durumu öğrenir. Eşinin onu aldatmasını kariyeri zarar görmesin diye görmezden gelir. Bir süre sonra Anna  Kont Wronsky’nin metresi olduğunu kocasına söyleyince kocasıyla boşanma aşamasına gelirler.

Tam, boşanma esnasında Anna’nın Wronsky’den bir çocuk doğurduğunu ve bu doğumun çok zor ve acı geçtiğini söyleyince eşi affeder. Ayrılmaktan vazgeçer. Aradan bir süre geçtikten sonra tekrar Anna ve eşinin ilişkisi tekdüzeleş döner ve aralarında tartışmalar başlar. Anna kocasından olan erkek çocuğunu bırakarak Kont Wransky ve kızlarını alarak İtalya’ya giderler. Erkek çocuğunun hasretine dayanamaz Anna ve tekrardan Moskova’ya dönerler.

Toplum içerisinde dışlanan Anna ve Wronsky kendi arasında da tartışmalar yaşarlar. İyice ruhsal bunalıma giren Anna pişman bir vaziyette intihar eder. Wronsky ise Anna için bıraktığı askerlik görevine tekrar başvurur.

Anna Karenina Romanın Konusu

İçerisinde pişmanlıkların olduğu, yasak aşkın olduğu bir romandır. Anna’nın aşkı arayışı ve geride bıraktıkları anlatılır.

İçimizdeki Şeytan Romanı Özet Konusu Kahramanları

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.