Değerler Eğitimi

Abartma Tozu Kitabının Özeti, Tanıtımı

Abartma Tozu Kitabının Özeti, Tanıtımı

Abartma Tozu Kitabının Özeti, Tanıtımı

Merhaba kıymetli veliler ve öğrenciler. Bu yazımızda Abartma Tozu Kitabının Özeti, Tanıtımı hakkında bilgi  ereceğim. Şermin Yaşar çok sevdiğim bir yazardır. Ve bu kitapta da toplumsal bir gerçekliği biraz abartarak anlatmıştır. Çocuklarınıza ve kendiniz eğlenerek ve sorgulayarak bu kitabı okuyabilir, Şermin Yaşar’ın Eğlenceli  dünyasında yolculuk yapabilirsiniz.

Abartma Tozu Kitabının Yazarı: Şermin Yaşar

Abartma Tozu Kitabının Sayfa Sayısı: 160

Kitabın Konusu: Günümüz insanın halini abartarak anlatıyor. Hayatı nasıl yaşayamadığımız, değerlerimizden nasıl uzaklaştığımız ve daha fazlası.

Abartma Tozu Hakkında

Kitap yirmi altı bölümden oluşmaktadır. Yirmi altı sayısı gözünüzü korkutmasın. Bölümler kısa kısa ve eğlenceli ve tabi ki komik. Peki kitapta ne anlatıyor? Aslında anlattıkları pek de yabancı olduğumuz şeyler değil. Günümüz insanının halini anlatıyor. Tabi biraz biraz abartarak. Kitabın çizimleri kitabı daha da eğlenceli hale getirmiş. Her yaştan çocuk ya da yetişkinin eğlenerek okuyacağı bir kitap.

Günümüzde insanına baktığımızda insani ilişkileri git gide zayıflamaktadır. İnsanlar başka başka nedenlerle sürekli ve gereksiz olarak alışverişler yapmakta, sağlıklı beslenmeyi yanlış anlayıp kendine eziyet etmekte, insani erdemleri geri plana atıp okul başarısını ve kazanma hırsını ön plana çıkarmaktadır. Bu da elindekinin kıymetini bilmemesine sebep olur.

Burda yazar bize mesaj vermekte. Zararın neresinden dönülürse kardır. Bunun içinde bizi düşünmeye sevk etmektedir.

Şimdi Kitabın Bazı Bölümlerine kısaca Bakalım.

Cozutmak Bizim İşimiz

Kitabın İlk bölümde kahramanımız, başından geçen olayların ne kadar da can sıkıcı ve insanı yorucu olduğundan söz etmekte ve okuru öyküsünü dinlemeye bizleri davet etmektedir.

Bir Ki Üç, Bir Ki Üç

Gece kahramanımız her şey normalken her zamanki gibi uyur. Sabah olup kalktığında sabahın en erken saatinde, aşırı kilolu olan anne ve babası tarafından sabah sporu için uyandırıldığında hayatta  bir şeylerin değiştiğini ufak ufak sezer. Bu yaşananlara  bir mana veremese de ailesi ile birlikte spor yapmak amacıyla  dışarıya çıkar. İşin garip yani dışarı çıktığı zaman herkesin spor yaptığını görür. Yalnızca ailesine değil Buğdaylıdaki herkese bir şeyler olduğunu anlar ve şaşkınlığı iyice artar. Eve döndüğü zaman ise bu değişimin yeme alışkanlıklarına da etki ettiğini görür.

Günaydınlar Oteller Zinciri Bölümü

Kahvaltı yapmak İçin babaannesinin yanına gider. Fakat babaannesi de öyle değişmiştir ki, onu tanıyamaz.

Okul Değil Gerilim Filmi

Bu yaşadıklarından sonra okulun yolunu tutar fakat okul ve arkadaşları onun derdine derman olmak yerine onların da değiştiğini görür ve bu durumda onun derdine yine dert katar.

Birsen Başar, Hep Sen Başar! Bölümü

Okuldan ayrılır ve teyzesinin kızıyla konuşmak amacıyla teyzesinin evine gider. Fakat gördüklerine inanamaz. Teyzesi işini bırakıp kendini kızının eğitimine adamıştır. Ve tabi bayağı bayağı abartarak.

Kitabın başından beri Teyfik Kılıkırkyarardan bahseder.

Tevfik Kılıkırkyarar

Birkaç gün sonra bakanlığın yardımı Tevfik Kılıkırkyarar gelir. Böylece kahramanımız biraz da olsa rahatlar ve dedektiflik macerası başlar.

Tevfik Abi Olaya El Koydu
İlk Raporlar
Buğdaylı’nın Kısa Tarihi
Buğdaylı Müzesi
Beni Tanıyalım
Kasım Nakitoğlu ya da Asım Naitoğlu
Son Kabartma Tozu Paketi
Şimdi Ne Yapacağız?
Artık Üç Kişiyiz
Buğdaylı Yeni Bir Güne Uyanıyor
Aşağı Buğdaylı Kasabası

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Ali parlak dedi ki:

    efso