Değerler Eğitimi

Uzay Konulu Konuşma Örneği

Uzay Konulu Konuşma Örneği

Uzay hepimizin merak ettiği bir yer, bu yazımızda Uzay Konulu Konuşma Örneği hazırladık sizler için. Güdümlü konuşma yöntemine göre hazırlanmıştır bu konuşma.

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar

Sizlere uzay hakkında bir konuşma yapacağım. Öncelikle uzay nedir buna bakalım. Uzay; dünyayı, yıldızları ve diğer gezegenleri de içerisine alan, günümüz teknolojisi ile sınırlarını çizemediğimiz, muazzam bir yerdir. İçerisinde gezegenleri, yüzlerce güneş sistemini, sonsuz gök ada ve gök taşlarının bulunduğu yerdir.

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar

Uzay eskiden beri insanın en çok merak ettiği şeylerin başında gelir. İlk insanlardan günümüze kadar her millet, topluluk, medeniyet kendi imkanları dahilinde uzayla alakalı gözlemler de ve farklı çalışmalarda bulunmuştur. İnsanlar gök cisimlerinin hareketi ile takvimler oluşturup yine uzaya bakarak insan yaşamının ve kainatının şifresini çözmeye çalışmıştır. Ulu Bey, Ali Kuşçu gibi isimler bir çok bilimsel çalışma yapılmıştır. Günümüzde de  NASA ve benzeri kuruluşlar uzay çalışmalarını yürütmektedir.

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar

Uzay ile düşüncelerimi ifade etmek için sözler yetersiz kalır. Yüce Allahın büyüklüğünün ve kudretinin en büyük örneğidir. Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Site içerisinde diğer yazılardan da faydalanabilirsiniz.

Uzayda Geçirdiğiniz Bir Günü Anlattığınız Hikaye Edici Metin Örneği

Kahramanları Hayvan Olan Hikaye Edici Bir Metin Örneği

Etiketler:

Yorumlar
  1. dssggggf dedi ki:

    sııoyn