Değerler Eğitimi

Nevruzun Milli Kültürümüzdeki Yerini ve Önemini Anlatan Konuşma Örneği

Nevruzun Milli Kültürümüzdeki Yerini ve Önemini Anlatan Konuşma Örneği

Daha önce bir çok konuşma örneği paylaştık, bu yazımızda Nevruzun Milli Kültürümüzdeki Yerini ve Önemini Anlatan Konuşma Örneği hazırladık. Arada soru da sorarak dinleyiciyi konuşmaya kattık.

Sevgili Arkadaşalarım Kıymetli Öğretmenim
Bu konuşmamda sizlere Nevruz nedir, ne zaman kutlanır, hangi geleneklerimiz vardır bunlardan bahsedeceğim. Nevruz Farsça’da nav ve ruz Kelimelerinin birleşmesiyle olur. Yeni gün anlamına gelir. Bir çok millet nevruzu baharın gelişi olarak kutlar. Türkler Nevruz Bayramı’nı 21 Mart tarihinde kutlarlar.
Sevgili Arkadaşalarım Kıymetli Öğretmenim
Nevruz bayramı Türkler için sadece baharın gelişini temsil etmez. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Türklerin Ergenekon’dan demir dağı eriterek özgürlüklerine kavuşmalarını simgeler. Nevruz Türkler için bir diriliştir. Esaret tutsaklığa bir baş kaldırıştır. Nevruz Bayramı’nın kutlanması kültürden kültüre farklılık gösterir. Nevruz bayramında genellikle ateşten atlama, Demir dövme, Bahar temizliği yapma gibi ritüeller bulunur.
Sevgili Arkadaşalarım Kıymetli Öğretmenim
 Konuşmama son vermeden önce, Nevruz’un kültürümüzün önemli bir parçası olduğunu bilmemiz gerekiyor. Kültürümüzü yaşatmak hepimizin en önemli görevi olduğunu bilerek değerlerimize sahip çıkmalıyız.
Konuşmam burada sona ermiştir, beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim. (Nevruzun Milli Kültürümüzdeki Yerini ve Önemini Anlatan Konuşma Örneği)
Site içerisinde hem nevruz ile alakalı hem de konuşma ile alakalı bir çok paylaşım yer almaktadır.

Etiketler:

Yorumlar
  1. KAGAN BOZKURT dedi ki:

    İYİ AMA DAHA DUYGSAL ANLATAN ŞEYLER OLSA DAHA İYİ OLUR