Değerler Eğitimi

Kahramanları Hayvan Olan Hikaye Edici Bir Metin Örneği

Kahramanları Hayvan Olan Hikaye Edici Bir Metin Örneği

Bu yazımızda Kahramanları Hayvan Olan Hikaye Edici Bir Metin Örneği yazınız sorusuna cevap arayacağız. Hikaye edici metini yazarken konuşma, benzetme, kişileştirme ve abartma sanatından faydalanacağız.

Hayvanlar Evi Hikaye

Biz dört hayvan aynı evi paylaşmaktayız. Ben rakun, arkadaşım fil, diğeri maymun ve bir de küçük sıçan var. aynı evde huzur içerisinde yaşamaktayız. Bizleri bir araya getiren ise ormanda çıkan korkunç yangındı. Yaklaşın üç yıl önce ormanımızda büyük bir yangın çıktı. Ormandaki tüm hayvanlar korku ile sağa sola koşuştular. Bizlerde onlardan biriyiz. Ben yangından çıkan dumandan dolayı gözüm hiçbir şeyi görmeden koşmaya başladım. Yaklaşık yarım saat hiç koşmadığımı hatırlayabiliyorum. Yangında çıkan alevler bir ejderhanın ateşi gibi ortalığı kasıp kavuruyordu. O esnada bir şeye çarptığımı anımsıyorum. Zaten çarpmanında etkisi ile düşüp bayılmışım. Çarptığım kişi Fil Filego imiş.

-Değil mi Filego;

-Evet, iyi ki bana denk geldi.

Daha sonra fil Filego beni ormanın dışına kadar taşımış. Ona bir can borcum var. Ormanın dışında terk edilmiş bir orman evi gören Filego hemen beni oraya taşımış. Yorgunluktan o da yanımda uyuya kalmış. Sabah olduğunda bir sese uyandım. Bir maymun, yani bizim Gorilla korku içerisinde bize daha doğrusu Filego’ya bakıyor. Daha sonra sıçan bağırmaya başladı. Derken araya girdim. Kaderin bizim yollarımızı burada kesiştirmesinde bir anlam olmalı. Birlikte bu kocaman evde dostça yaşayabiliriz, dedim. Herkes benim bu fikrimi olumlu karşıladı. Ev ço dağınık ve kirliydi. Haydin dünyalar kadar işimiz var dedim. Hep bir elden evi pırıl pırıl yaptık.

Bu kocaman evde huzurlu bir yaşam sürüyoruz. Dostluğu, paylaşmayı, yardımlaşmayı birlikte öğrendik. Birgün ormana yolunuz düşerse mutlaka evimize bekleriz.

Site içerisinde bir çok ders notu yer almaktadır. Onları da inceleyebilirsiniz. Yorumlar kısmına hikaye ile ilgili düşüncelerinizi yazmayı unutmayınız.

Uzayda Geçirdiğiniz Bir Günü Anlattığınız Hikaye Edici Metin Örneği

Kitabı Konuşturarak Onun Duygularını Anlatan Hikaye Edici Metin Yazınız

Yazdığımız hikayede konuşturma söz sanatına, benzetme söz sanatına ve abartma söz sanatına yer verdik. Bu hikaye size fikir vermesi açısından kıymetlidir. Eminiz ki sizler daha güzelini yazacaksınız.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.