Değerler Eğitimi

Zamanda Yolculukla İlgili Hikaye Örneği

Zamanda Yolculukla İlgili Hikaye Örneği

Zamanda Yolculukla İlgili Hikaye Örneği;

Günlerden bir gün akşam evde oturmuş ailemle beraber televizyon izliyorduk. Televizyonda zamanda yolculuk yapan insanları anlatıyordu. Birden kendime şu soruyu sordum. Acaba gerçekten zamanda yolculuk yapmak mümkün mü? Babama sorduğum zaman babam güldü geçti, film onlar , öyle şey olur mu, dedi. Bu cevap beni tatmin etmedi. Odama geçip biraz araştırma yaptım. Bu konu da bir çok çalışma olduğunu okudum. Bu beni daha da heyecanlandırdı. Her gün okula giderken okuldan gelirken aklımda bu soru vardı. Nasıl geçmişe giderim. Oturup bir makine yapmayı tasarladım. Makinemi yaparken de sürekli hayal kuruyordum. Acaba geçmişe gitsem hangi zamana giderdim. Ben dinozorların olduğu zamanı hep merak etmişimdir. Bu nedenle yaptığım makine öyle güzel bir icat olmalıydı ki bir düğmesine bastığımda istediğim zaman da olmalıydım.

Projemle akşam geç saatlere kadar çalıştım. Artık gözlerim kapanmaya gelmişti ki annem yanıma gelip uyumam gerektiğini söyledi. Ben de kafamı yastığa koyar koymaz uyudum. Tekrar gözlerimi açtığımda icat ettiğim makinemin başındaydım. Elime alıp dinozorlar devrinin tarihini girdim. Düğmeye basmamla kendimi kocaman bir dağın eteklerinde buldum. Kocaman ağaçlar, insan boyunda otlar ve garip garip yaratıklar. O kadar çok korktum ki. Hemen sığınacak bir yer aradım kendime. Yanımdan kocaman kocaman, devasa dinozorlar geçtikçe ne yapacağımı şaşırdım. İzlediğim filmdeki gibi hiçte eğlenceli değildi.  Ayrıca da çok korkuyordum. Bir mağara gibi yer buldum. Oraya girip rahat bir nefes aldım. Çok acıkmıştım. Dışarı da çıkamıyordum. Ne yapacağımı şaşırmış bir vaziyette  mağara da dolaşırken bir ses duydum. Arkamı döndüm bir de ne göreyim kocaman bir dinozor ağzını açmış bana bakıyor. Galiba girdiğim mağara onun yuvasıymış.

Büyük bir çığlıkla uyandım. Sabah olmuştu. Hafta sonu olduğu için annem beni kaldırmamıştı. Hemen zamanda yolculuk için hazırladığım icadımı bir kutuya koyup kaldırdım. Şu an için geçmişe gitmenin iyi bir fikir olduğunu düşünmüyordum. Ama hayallerimden vazgeçtiğimi zannetmeyin. Biraz büyüyüp güçlenim ondan sonra tekrar çalışmalara devam edeceğim.

Galip Hatip

Etiketler:

Yorumlar
  1. toprak dedi ki:

    adamsın abiii

  2. toprak dedi ki:

    adamsın abiii
    çok iyi örnek

  3. Anonim dedi ki:

    İyimis