Değerler Eğitimi

Fedakarlık İle İlgili Hikaye Örneği

Fedakarlık İle İlgili Hikaye Örneği

Bu yazımızda Fedakarlık İle İlgili Hikaye Örneği hazırladık. Zaman, mekan, anlatıcı türüne ve hikayenin unsurlarına dikkat edilmiştir.

Köyün birinde Oğuz adında bir genç yaşarmış. Oğuz annesinin, babasının ve akrabalarının verdiği paraları bir kumbarada biriktirirmiş. Biriktirdiği paralar o kadar çoğalmış ki kumbaraya artık sığmaz olmuş. Babası biriktirdiği paralarla ne alacağını sorduğunda oğuz akülü araba alacağını söylemiş. Babasıyla birlikte biriktirdiği tüm paraları saymışlar. Akülü araba alabilmesi için çok az bir parası kalmış. bu parayı da babası ona vereceğini söylemiş. Hafta sonu olduğunda alışveriş merkezinden akülü arabayı almak için sözleşmişler.

Konuştukları akşam Hatay ve çevresinde büyük bir deprem olmuş. Depremde bir çok insanın yardıma muhtaç olduğunu gören Oğuz babasına aklından geçenleri söylemiş. Benim akülü araba almak için biriktirdigim bu parayı deprem bölgesine göndermek istiyorum demiş. Babası Oğuz’un bu fedakârlığı ve yardımseverliği karşısında çok duygulanmış. Oğuz’a akülü arabayı çok istediğini, o parayla araba almasını, kendisinin ailesi adına deprem bölgesine yardım yapacağına söylemiş. Oğuz bu duruma daha çok sevmiş. Daha iyi ya demiş hem sen gönderirsin hem de ben kumbaradaki tüm parayı gönderirim daha çok insana yardım etmiş oluruz demiş.

Oğuz annesi ve babasıyla birlikte paralara bir hayır kurumu vasıtasıyla deprem bölgesine göndermişler. (Fedakarlık İle İlgili Hikaye Örneği)

Fedakarlık Kompozisyon Örneği, Özlü Sözler (Afişli)

Atatürk’ün Türk Milleti İçin Yaptığı Fedakarlıklar

Kardan Adam Yapmak İle İlgili Hikaye Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.