Değerler Eğitimi

Keskin Sirke Küpüne Zarar Atasözünün Anlamıyla İlgili Konuşma Örneği

Keskin Sirke Küpüne Zarar Atasözünün Anlamıyla İlgili Konuşma Örneği

Sitemizde daha öncede konuşma örneği hazırlamıştık, bu yazımızda da Keskin Sirke Küpüne Zarar Atasözünün Anlamıyla İlgili Konuşma Örneği hazırladık. Umarız işinize yarar.

Konuşma Örneği

Sevgili Öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlarım

Bu konuşmamda sizlere çok sık olarak kullandığımız bir atasözü olan keskin sirke küpüne zarar atasözü ile alakalı bir konuşma yapacağım. İsterseniz öncelikle bu atasözünün anlamı nedir ona bakalım. Keskin sirke küpüne zarar atasözü öfke halinde aldığımız kararlar, davranışlar her şeyden önce kişinin kendisine zarar verir.

Hepimizin mutlaka çok sinirli olduğu anlar olmuştur. O sinir hali ile aldığımız kararların üzerinden belli bir zaman geçip, sinirimiz yatıştığında yanlış olduğunu görüyoruz. Çünkü sinirli iken aldığımız kararın önünü arkasını düşünmeyiz. Böyle davranırsam sonrasında ne olur, hangi sorunlara yol açar bunları hesaplayamadığımız için ilerisinde sıkıntıyı yine biz çekeriz. Mark Twain Öfke, üzerine döküldüğü her şeyden çok,içinde depolandığı kaba zarar veren bir asittir sözü de bu atasözünün anlamı ile yakın anlamlıdır.

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar

Sözü fazla uzatmadan şunu ifade etmek isterim. Sinirlerimiz bizleri yönetmemeli. Olayın enini sonunu hesap edip öyle adım atmalıyız.  Attığımız yanlış bir adım en çok bizi etkiler. Beni sabırla dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.

Site içerisinde bir çok konu ile alakalı konuşma örneği bulmak mümkün. (Keskin Sirke Küpüne Zarar Atasözünün Anlamıyla İlgili Konuşma Örneği)

Atatürk İle İlgili Konuşma Örneği

Evcil Hayvanlar Konulu Konuşma Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.