Değerler Eğitimi

Evcil Hayvanlar Konulu Konuşma Örneği

Evcil Hayvanlar Konulu Konuşma Örneği

Evcil hayvanlarımız bizler ile birlikte evimizi paylaştığımız hayvanlardır, bu yazımızda da Evcil Hayvanlar Konulu Konuşma Örneği hazırladık.

Evcil Hayvanlar İle İlgili Konuşma Örneği

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar

Bu konuşmamızda  sizlere evcil hayvanlarımızdan bahsedeceğiz. Evcil hayvanlar, evimizin içinde, bahçemizde beslediğimiz hayvanlardır. Eminim ki bir çoğunuzun şu an beslediği bir evcil hayvan yoksa da geçmiş dönemlerde hemen hemen herkesin mutlaka beslediği evcil hayvanlar vardır. Mesela kuş besleyen, kedi besleyen, köpek besleyen gibi.

Evcil hayvanlarımızın en önemli özelliği bizlere muhtaç olmalarıdır. Örneğin bir kuş beslediğiniz zaman onun yemeği, temizliği, kafesin bakımı size aittir. Bu nedenledir ki bir evcil hayvan besleyeceksiniz bu sorumlulukları yerine getirmelisiniz. Aksi takdirse sizlerin sorumsuzluğu sayesinde hayvan mağdur olabilir.

Sevgili Öğretmeni Kıymetli Arkadaşlar

Evcil hayvan beslemek asla bir gelip geçici heves olmasın sizde. Evcil bir kediyi hevesiniz geçip de sokağa bıraktığınız da o hayvan ev hayatına alışmış olduğu için ölümle sonuçlanacak sıkıntılar yaşanır. Sözü fazla uzatmadan şunu söylemek isterim. Evcil hayvan bakmak sorumluluk ister. Bu sorumluluğu yerine getireceksiniz evcil hayvan sahibi olun.

Bu konuşma metninde konuşmanın kurallarına uymaya çalıştık. Umarız faydalı olur.

Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim. (Evcil Hayvanlar Konulu Konuşma Örneği)

Nevruzun Milli Kültürümüzdeki Yerini ve Önemini Anlatan Konuşma Örneği

Vatanını Seven Bir Öğrencinin Sorumlulukları Konulu Bir Konuşma Metni Örneği

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Kötü