Değerler Eğitimi

Vatanını Seven Bir Öğrencinin Sorumlulukları Konulu Bir Konuşma Metni Örneği

Vatanını Seven Bir Öğrencinin Sorumlulukları Konulu Bir Konuşma Metni Örneği

Herkes vatanını sever  bu yazımızda da Vatanını Seven Bir Öğrencinin Sorumlulukları Konulu Bir Konuşma Metni Örneği hazırladık. Konuşmanın kurallarına dikkat ettik.

Sevgili Öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlarım

Konuşmamda sizlere Vatanını Seven Bir Öğrencinin Sorumlulukları nelerdir bundan bahsedeceğim. Söz konusu vatan oldu mu gerisi teferruattır. Vatan sevgisi bizler için en kutsal değerlerden birisidir. Peki sadece vatanımı çok seviyorum demek yeterli mi sizce.

Sevgili Öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlarım

Vatanı sevmenin  en güzel ve değerli olanı vatanımıza ve bu vatan da yaşayan kişilere karşı sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmektir. Bir ülkenin kalkınmasında her ferde ayrı ayrı görevler düşmektedir. Üzerine düşen görevlerin bilincinde olan kişiler sorumluluklarını yerine getirerek ülkenin kalkınmasında öncü olurlar. Örneğin bir fabrikada çalışan işçi zamanında işine gelir,  işini en güzel şekilde yapar, sorumluluklarını bilirse hem kendisi helal kazanç sağlar, hem fabrika gelişir dolayısıyla ülke de kalkınmış olur. Ama bir işçi görevini yerine getirmez, sorumluluklarını bilmezse çalıştığı kurumu da zarara uğratır, dolayısıyla Bu zarardan ülke de nasibini alır. Peki bir öğrenci olarak bizlerin vatana karşı sorumluluklarımız nelerdir.

  • Okula düzenli bir şekilde gelmek.
  • Derslerimizde başarılı olmak.
  • Okul içinde verilen görevleri zamanında yapmak.
  • Derslere sürekli katılım sağlamak, devamsızlıktan uzak durmak.
  • Verilen ödevleri zamanında yapmak.
  • Güzel bir iş sahibi, meslek sahibi ya da zanaat sahibi olmak için çabalamak.

Sevgili Öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlarım

Bu vatan bizim. Bu nedenle bizlerde vatanımızı çok sevdiğimiz için üzerimize düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yapmalıyız. Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim. (Herkes vatanını sever  bu yazımızda da Vatanını Seven Bir Öğrencinin Sorumlulukları Konulu Bir Konuşma Metni Örneği hazırladık. Konuşmanın kurallarına dikkat ettik.)

Vatan Neden Kutsaldır Açıklayınız

Vatan Kelimesinin Sizde Çağrıştırdığı Duygu ve Düşünceler Nelerdir

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.