Değerler Eğitimi

Ulular Köprü Olsa Basıp Geçme Konuşma Örneği

Ulular Köprü Olsa Basıp Geçme Konuşma Örneği

Ulular Köprü Olsa Basıp Geçme Konuşma Örneği

Ulular Köprü Olsa Basıp Geçme Konuşma Örneği

Sevgili Öğretmenim, Değerli arkadaşlarım,

Öncelikle Ulular Köprü Olsa Basıp Geçme atasözünün ne anlama geldiğini açıklayalım. Bu atasözü bizlere her zaman büyüklere hürmet göstermemizi onlara saygıda kusur etmememiz gerektiğini öğütler.

Bildiğiniz üzere büyüklerimiz hem kültürümüz de hem de dinimizde bizler için kıymetlidir. Bu kıymet öylesine yücedir ki her daim onları başımızın üstünde taşır, onlara gereken saygıyı ve hürmeti gösteririz. Onlar yeri gelir evimizin direği olur, yeri gelir köyümüzün bilgesi olur yeri gelir yol gösterici olur. Onların engin tecrübesinden faydalanmak hepimiz için çok önemlidir yere sahiptir.

Kıymetli Öğretmenim, Değerli Arkadaşlar

Sözlerime sön verirken şunu da hatırlatmak isterim ki büyüklere gösterdiğimiz saygı ve hürmet nesile örnek olacaktır. Bizler de yaşlandığımda zaman aynı saygıyı görmek istiyorsak şimdiden adım atmalıyız.

Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

(Konuşma metinlerinde nezaket önemlidir. Biz de bu nedenle hem konuşmanın başında hem de konuşmamızın son bölümünde nezaket kurallarına uyduk. Ayrıca konuşmamız da konuşma yapacağım kitle her kimse ona uygun bir hitap ifadesi kullandık. Konuşmamızda bahsetttiğimiz konu İle ile alakalı giriş kısmında açıklama, tanım yaptık. Bunun dışında konumuzun öneminden konuşmanın ileri bölümünde bahsettik. Umarım sizler için faydalı bir yazı olmuştur. Bu yazıyı birebir almak yerine bu yazı size bir örnek olsun. Eminim ki biraz emek göstererek sizler daha iyisini yazabilirsiniz.)

Yardımlaşmak Niçin Önemlidir Konuşma Örneği

Etiketler:

Yorumlar
  1. Sıla dedi ki:

    Çok güzel bir konuşma olmuş tebrik ederim😊😊😊😊😊😊😊😊

  2. Sıla dedi ki:

    Çok güzel bir konuşma olmuş tebrik ederim😊😊😊😊😊😊😊😊