Değerler Eğitimi

Peygamberimiz ve Gençlik İle İlgili Kompozisyon Örneği

Peygamberimiz ve Gençlik İle İlgili Kompozisyon Örneği

Peygamberimiz ve Gençlik İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bir genç denilince akla gelen kavramlar şunlardır: Ahlak, adalet, dürüstlük, güvenilirlik gibi kavramlar ön plana çıkar. İşte peygamber efendimiz tam da öyleydi. Dürüst, güvenilir ve adaletli bir gençti. Zaten güzel ahlak üzerine gönderilmişti. Efendimiz daima güzel davranışlarla insanlara örnek olmuştu. Zaten isminde doğruluk, güvenilirlikten belirten Muhammed-ül Emindi o.

Daha on iki yaşındayken bile bir ticaret esnasında Bahira adındaki rahibin dikkatini çekmişti. Bahira Hz. Muhammed’in, kitaplarındaki belirtilen son peygamber olduğunu anlamıştı. Efendimiz öyle bir gençti ki insanların gözü her zaman onun üzerindeydi. İnsanların gözünde bir farklılık yaratmıştı çoktan. Nasıl ki Hz. Yusuf güzelliği ile dikkat çekiyorsa Efendimiz adaletinin girmiş olduğu bir topluluk olan Hilfu-l fudul’da sergilemekteydi. Bu toplulukta haklıyı haksızından ayırıp haklının malını gözettirirdi.

Peygamber Efendimizin yaşındaki gençler çoktan harama bulaşmıştı. Efendimiz ise bütün bu kötülüklerden uzak durmaya çalışıyordu. Efendimiz haram şeylere elini sürmezdi, sürmedi de zaten. Çünkü o  güzel ahlakın tamamıydı. Bu ayette de yeterince açıktı ( Hiç şüphesiz ki sen üstün bir ahlak üzerindesin) Daima kendini diğer insanlardan ayırıp güzel ahlakın tamamlayıcısı olarak örnek bir insan, örnek bir genç olmaya gayret etti. Nasıl ki Hz. Sümeyye dini için şehit oldu inandığı din için sonunda şöhretinden vaz geçen Müslüman gençlerden se bizlerde birer genç olarak Hz Muhammet’in izinden gidip güzel ahlakımızı adaletimizi, güvenirliğimizi gerektiği zaman dinimiz ve vatanımız için her şeyimizden vazgeçmemiz gerekir.

Peygamber Efendimiz tamamen ahlakı, adaleti ve örnek bir genç olarak, gençliğini tamamladı. Bizlerde Müslüman bir genç olarak kaçıncı  yy’da yaşarsak yaşayalım adaleti, güzel ahlakı ve güvenilirliğimiz ile dünyada bir farklılık oluşturmamız gerekir.

İlknur Güngör

Peygamberimiz ve Gençlik Kompozisyon Örneği

Nezaket ve Peygamberimiz

Peygamberimiz ve Aile Hayatı

Değerler Eğitimi

Etiketler:

Yorumlar
  1. Mustafa dedi ki:

    Çok yardımcı oldu