Değerler Eğitimi

Peygamberimiz ve Gençlik Kompozisyon Örneği

Peygamberimiz ve Gençlik Kompozisyon Örneği

Peygamberimiz ve Gençlik Kompozisyon Örneği;

Peygamber Efendimize göre çocuklar ve gençler bir toplumun geleceğidir. Allah ki terbiyeli ve eğitimini öğrenen gençlerimizin ileride topluma, ailesine, faydalı birer bireyler olacaklardır. Efendimiz gençlere çok önem verir. Dinin gençlerin omuzundan yükseleceğini söyler. Onların kendilerine Rab olarak Allah’a dua ile cenneti müjdelediğinin haberini verir. Efendimiz gençleri evliliğe teşvik ederdi. Çünkü gözlerin harama bakması bin önemi vurgulardı. Sahabelerin çoğu da gençlerdendi. “Gençlikte korku ihtiyarlıkta ümit tarafı olmalı” diyerek Ebu Zeydin nasihatlerinden yarlanırdı.

Genç biri yaşından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse o kişi yaşlandığında Allah’ta ona hürmet eden kimseler bulundurur. Bir gün İbn-ü Mesut, Efendimize misvak toplarken sahabe bacakları cılız ve çekilmiş olduğunu görünce ona güldüler. Efendimiz buna karşılık onun iki bacağının Uhud Dağında ağır geleceğini söyleyerek hem İbn-i Mesudun gönlünü aldı hem de gençlere iyi bir nasihat verdi. Peygamber Efendimiz İslami değerlerin yayılmasında gençlere büyük görevler verir. Onların kendi kişiliklerini belirleyen sonra da güvenini sağlayarak cesarete ulaştırmalıyız. İlmin almış yeteneği ve zekası kuvvetli olan gençlerimizin önlerini açmalıyız. Efendimiz herkese hadislerin yazılmasını yasakladığı bir dönemde en çok hadis bilen sahabelerin başında gençlerin geldiği bilinmektedir. Gençlerimizin yabancı dilleri öğrenmesini teşvik etmiştir. Gençlerimizi bu konularda hür düşünmeyi tavsiye etmiştir.

Efendimize göre yarınlar gençlerimizindir. Gençler ne kadar güzel eğitilir, büyütülür ise istikbalden o kadar eminizdir. Gençler ne kadar iyiyse vatanımızda dinimizde geleceğimizde o kadar güçlüdür.

Peygamberimiz SAV’in gençlere olan güveni, peygamberimizin gençlerle olan ilişkileri, peygamberimizin gençlerle olan muhabbetine değinlmiştir. Gerçekten de efendimiz gençlere her zaman ayrı bir önem vermiş, kendisi de her zaman gerek ahlaken, gerek davranış olarak gerekse de fikren gençleri aydınlatarak iyi bir rol model olmuştur. İlk inanalar ve ilk sahabelere baktığımızda gençlerin ne kadar çok olduklarını, Allah davasında gençlerin efendimizin emrinde olduklarını görmekteyiz. Her türlü zenginliği bir kenara atıp türlü zulme ve işkencelere aldırmadan Müslüman olan genç sahabiler her zaman bizlere iyi örnekler olmalıdır

Sümeyye Toprak

Nezaket ve Peygamberimiz

Peygamberimiz ve Aile Hayatı

Peygamberimiz ve Dürüstlük

Değerler Eğitimi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.