Değerler Eğitimi

Cumhuriyetin 100. Yılı İle İlgili Kompozisyon Örneği

Cumhuriyetin 100. Yılı İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bu yazımızda Cumhuriyetin 100. Yılı İle İlgili Kompozisyon Örneği hazırladık. Kompozisyon yazmanın kurallarına uyarak, giriş gelişme ve sonuç bölümlerine dikkat ederek yazımızı oluşturduk.

Yaşasın  Cumhuriyet Kompozisyon Örneği

Cumhuriyet, halkın kendi seçtiği vekillerin mecliste karar alması ile egemenliğini yansıttığı bir yönetim biçimidir. 29 Ekim 1923’te yani bundan tam 100 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal tarafından ilan edilen cumhuriyet, günümüzde hala ilk günkü heyecanı ile yaşatılmaktadır.

Cumhuriyet; Mustafa Kemal Atatürk’ün  de ifade ettiği gibi “Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şeklidir”  Türkler gibi yüksek ahlaki değere ve bağımsız yaşama arzusuna sahip bir millet için en güzel yönetim şeklidir. Cumhuriyet halkın seçtiği milletvekilleri aracılığı ile farklı partilerin ve farklı seslerin olduğu bir demokrasi şölenidir. Kurulan yeni devletin yönetim şeklinin cumhuriyet olarak belirlenmesi de bundandır.

Cumhuriyet bizim için bir yönetim şeklinden daha da çok anlamlar taşır. Cumhuriyet, söz sahibi olmamızı, özgür olmamızı, farklı görüşlere saygı duymamızın önünü açmıştır. Tek bir kişinin ya da zümrenin isteklerinden ziyade bizim ne istediğimizin değer kazandığı bir yönetim şeklidir.

100. yılında cumhuriyeti iyi anlamalı, kazanımlarını iyi kavramalı ve önümüzdeki yüz yıllara sağlam, ayakları üzerinde duran ve güçlü bir Türkiye olarak adım atmalıyız.

Cumhuriyetin 100’üncü Yılı Şiir Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.