Değerler Eğitimi

Ata Sporlarımızdan Bildiklerinizi Listeleyiniz

Ata Sporlarımızdan Bildiklerinizi Listeleyiniz

Atalarımızdan bize miras kalan sporlara ata sporu denir, yazımızda da Ata Sporlarımızdan Bildiklerinizi Listeleyiniz sorusuna cevap verdik.

Bilindiği üzere Türkler göçebe ve savaşçı bir toplumdur. Yaşantısıda yaşam biçimi ile şekillenmiştir. Oynadığı oyunlar, sporlarda da yaşantısından izler görmek mümkün. Peki atalarımızdan miras kalan sporlar hangileri bakalım.

Ata Sporlarımız Hangileridir

Yağlı Güreş:

Güce dayalı bir spor olan yağlı güreş atalarımızın en sık yaptığı ve en iyi olduğu spor dalından birisidir. Hem bir talim hem de bir yarışma olan yağlı güreş günümiz de de ilgi ile yapılmakta ve takip edilmektedir.

Cirit:

At üzerinde oynan bir oyundur. Hem bir talim hem de spor amaçlı yapılan bir etkinliktir. Özel günlerde oynana, at binmedeki mahareti bizlere gösteren bir spordur. Günümüzde Kars, Erzurum gibi illerde ligleri bulunmakta ve yarışmalar düzenlenmektedir.

Matrak:

Matrak oyunu Osmanlı İmparatorluğu’nda Yeniçeriler, Sipahiler ve Osmanlı Padişahları tarafından Cenk Sanatı talimi ve spor olarak yapılmıştır. Bir sopa ve bir kalkanla oynana oyun günümüzde de tekrar yaşatılarak federasyon haline gelmiştir.

Türk Okçuluğu:

Çok çok eski dönemlere kadar dayanır. Temel saldırı ve savunma aracı olan ok Türk yaşamının bir parçasıdır. Günümüzde de okçuluk sanatı ülkemizde önemli bir yer tutmaktadır. Mete Gazoz gibi şampiyonalar yetişmektedir. (Ata Sporlarımızdan Bildiklerinizi Listeleyiniz)

Millî Sporcularımızın Hayatıyla İlgili Bir Araştırma Yapınız

Ben Sporcunun Zeki Çevik Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.