Değerler Eğitimi

İletişime Dayalı Hak ve Özgürlüklerimiz Nelerdir

İletişime Dayalı Hak ve Özgürlüklerimiz Nelerdir

Bu yazımızda İletişime Dayalı Hak ve Özgürlüklerimiz Nelerdir sorusuna cevap arayacağız.

İletişime dayalı hak ve özgürlükler demek, kişilerin iletişim kurma, kendini ifade etme ve başkaları ile bilgi alışverişi yapma özgürlüklerini ifade eder. Bu haklar, demokratik bir toplumun temelini oluşturur. Ayrıca bu haklar kişilerin  düşüncelerini ifade etme özgürlüğünü koruma altına alır. Peki iletişime dayalı hak ve özgürlükler nelerdir:

1. İfade Özgürlüğü: Anayasal güvence altına alınan bu özgürlük kişilerin  fikirlerini ifade etme, düşüncelerini yayma ve bilgi alma özgürlüğü olarak tanımlanır.

2. Basın Özgürlüğü: Gazetecilerin, haber kaynaklarını araştırma, haber yapma ve yaşananlar karşısında kamuoyunu bilgilendirme özgürlüğü olarak tanımlanır. Bağımsız medyanın olması ve sansürsüz haberlerin yayılması da kuşkusuz bu özgürlüğün bir parçasıdır.

3. Vicdan Özgürlüğü: Kişilerin düşünce, inanç ve vicdanlarını özgürce benimseme ve ifade etme hakkı olarak tanımlanır. Kapsam olarak Din, inanç ve düşünce özgürlüğünü içerir.

4. İletişim ve Bilgi Erişimi: Her insanın Bilgiye ulaşma hakkı, alışveriş yapma ve iletişimde bulunma özgürlüğü olduğunu ifade eder. İnternet erişimi, bilgiye erişim ve farklı düşünceleri öğrenme bu özgürlüğün bir parçasıdır.

Tüm bu haklar Anayasa mahkemesi ve uluslar arası örgütler tarafından korunmaktadır. Bu hakların korunması tüm insanlık için önemlidir.  Çünkü insan susar, düşüncelerini ifade edemez ve bilgiye ulaşamaz sa başka ideolojiler insanlığı ele geçirir. (İletişime Dayalı Hak ve Özgürlüklerimiz Nelerdir )

Temel Hak ve Özgürlükler Nelerdir

Anlamak İçin İnanıyorum İnanmak İçin Anlıyorum İle Alakalı Kompozisyon Örneği

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.