Değerler Eğitimi

Millî Sporcularımızın Hayatıyla İlgili Bir Araştırma Yapınız

Millî Sporcularımızın Hayatıyla İlgili Bir Araştırma Yapınız

Bu yazımızda Millî Sporcularımızın Hayatıyla İlgili Bir Araştırma Yapınız sorusuna cevap arayacağız ve önemli milli sporcuların hayatlarından ve branşlarından kısaca bahsedeceğiz.

Naim Süleymanoğlu

Halter denilince Türk ve dünyada akla gelen en önemli işimidir. Çocuk yaşta (9) halter sporuna gönül veren Naim Süleymanoğlu sayısız başarı kazanmıştır. Bulgar Türklerinden olan Naim Süleymanoğlu dönemin Bulgar yönetiminden çok sıkıntılar çekti. 1986 senesinde  Melbourne’de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nın son günü Türkiye Büyükelçiliği’ne sığınarak Türkiye’ye iltica etmiştir. Bu iltica ölümü dahi göze alarak yapılan bir sığınmadır. Hayatı filmlere konu olmuştur. Cep Herkül’ü olarak tanınır.

Hamza Yerlikaya

Güreş deyince Türk ve dünya sporunda akla gelen en önemli isimlerden birisidir. Dünya Güreş Federasyonu (FILA) tarafından ‘Asrın Güreşçisi’ unvanına layık görülen Hamza Yerlikaya, güreşçilik kariyerinde büyükler kategorisinde 2 Olimpiyat, 3 Dünya ve 8 Avrupa şampiyonluğu kazanarak bayrağımızı dalgalandırdı. 1996 senesinde  Atlanta şehrinde yapılan Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya elde etmiştir. 1997 senesinde ‘Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası’  verilmiştir.

Sinan Şamil Sam

Boks denilince herkesin yakından tanıdığı bir isimdir. Ağır sıklet kategorisinde Müsabakalara katılan Sinan Şamil Şam Yaptığı 35 maçın 31’ini kazandı. Bayrağımızı dalgalandırdı. Boğazın Boğası lakabıyla tanınır.

Yasemin Dalkılıç

Dalma sporunda serbest dalışın rekortmen isimlerinden birisidir. Dünyada bir çok başarıya imza atmıştır.

Kenan Sofuoğlu

Motor sporu denilince akla gelen en önemli isimdir. Babası motor tamircisidir. Ağabeyi de motor sporcusu olan Kenan Sofuoğlu 2007 senessinde Supersport Dünya Şampiyonluğu’nda sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyon oldu. Bir çok supersport şampiyonluğu yaşadı. 2010 senesinde  Moto 2′de Portekiz ve İspanya yarışlarına katılarak Moto 2′de yarışan ilk Türk motosikletçi olma başarısı göstermiş oldu.

İbrahim Çolak

Jimnastik tarihimiz açısından çok önemli bir isimdir. Dünya şampiyonluğu yaşamıştır. Mersin’de süren Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda halka aletinde altın madalya kazanarak Şampiyona tarihimizdeki ilk birinciliği elde etti ve bayrağımızı gururla dalgalandırdı. (Millî Sporcularımızın Hayatıyla İlgili Bir Araştırma Yapınız)

Etiketler:

Yorumlar
  1. Jvfjkgvjjcdj dedi ki:

    Hkguhfjcuncjkvv

  2. Jvfjkgvjjcdj dedi ki:

    Ekşi kendi kendi işkur iyi keşif

  3. Khdvjkvhcj dedi ki:

    Hfyvf jgjkgighffh