Değerler Eğitimi

Sırça Köşk Hikayesinin Özeti Konusu

Sırça Köşk Hikayesinin Özeti Konusu

Daha önce bir çok hikaye özeti paylaştık. Bu yazımızda Sırça Köşk Hikayesinin Özeti Konusu nu paylaşacağız umarım sizler için faydalı olur.

Sırça Köşk Kitabı Özet

Çalışmayı hiç sevmeyen aylak aylak ortalıkta gezmeyi seven Üç Kafadar Eski zamanlarda bir şehre gelirler. Şehrin çok güzel olduğunu her şeyin derli toplu olduğunu görürler. Burası hoşlarına gider. Bu üç kafadar çalışmadan Emek göstermeden nasıl biz bu şehirde yaşarız diye düşünmeye başlamışlar. İçlerinden bir tanesi bir plan kurar. Ahali arasında dolaşmaya başlar. Gezinirken de sürekli Allah Allah Tüh gibi şaşırma ifadeleri kullanır. İlk başlarda önemsemeyen halk daha sonra bu insanların neye şaşırdıklarını merak etmeye başlar. Israrla bu üç gence neye şaşırdıklarını sorduklarında bu kadar güzel ve düzenli bir şehirde Sırça Köşk olmamasına şaşırıyoruz demişler. Bunun üzerine ahali hemen kolayı sıvayıp kocaman bir Sırça Köşk inşa etmişler. Zaman içerisinde de bu Sırça köşkte hiçbir şey yapmadan kendileri gibi kişilerle boş boş yaşadılar. Halk çalışıp, didinip kazandıklarını bunlara getiriyor bunlarda doymak bilmiyordu. Sırça Köşk sakinlerinin masrafları iyice artmıştı. İnsanları da öyle korkutmuslar ve güç sahibi olmuşlar ki kimse bir şey diyemiyor, itiraz eden olursa da hemen cezalandırılıyor uşak.

Halkında elinde artık bir şey kalmamış. Son üç koyun kalmış. Bu üç koyun da Sırça Köşk sakinlerine verilmiş. Sırça Köşk sakinleri onlara üç tane koyun kellesi atmışlar. Birinin gözü yok diğerinin dili kesik… Halkın içinden birisi bu duruma çok sinirlenmiş ve kelleyi camdan yapılan Sırça köşke atınca köşkte kocaman bir yarık oluşmuş. Diğer keller de atılınca Sırça Köşk biranda tuz buz olmuş. Halk da tepelerine bir daha böyle sırça Köşk kurmamak için akıllanmış.

Sırça Köşk Kitabının Konusu:

Çalışmayı sevmeyen üç kafadar in güzel ve düzenli bir şehirde bir plan kırarak kendilerine sırça Köşk yaptırması ve zamanla bu sırça Köşktekilerin güçlenerek halka zülm etmesi anlatılır. Eserin sonunda ise sırça Köşk yıkılır.

Sitemiz içerisinde bir çok kitap online Test mevcuttur. Onlardan da faydalanabilirsiniz. Umarım sizler için faydalı bir çalışma olmuştur.

Sırça Köşk Kitabı Online Test İçin Tıklayın

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.