Değerler Eğitimi

Güneşi Uyandıralım Kitabı Özeti

Güneşi Uyandıralım Kitabı Özeti

Güneşi Uyandıralım Kitabı Özeti

Güneşi Uyandıralım Kitabı Özeti

Brezilya’lı ünlü yazar José Mauro de Vasconcelos’un Zéze’nin maceralarını anlattığı Şeker Portakalı kitabının devamı olan bir kitaptır. Bu yazımızda bukitabın özetini ve Zeze’nin maceralarınından bahsedeceğiz.

.Güneşi Uyandıralım, Zéze’nin çok yoksul olan anne ve babasının Zeze’nin, eğitimine devam etmesi ve güzel yaşam sürmesi için; zengin, çok alıngan kişilere sahip olan bir aileye evlatlık verilir. José Mauro de Vasconcelos bu kitabında, Zeze karşımızda ergenlikte ve kalbinde daha büyük hüzünler barındıran birisi olarak çıkar. Verildiği ailenin kızı yani Üvey ablası ile hiç bitmeyen çekişmelere girer. Ayrıca üvey annesinin tertip ve düzen baskısının aksine babalığının olumlu tavırlarına bir türlü karşılık veremeyen Zéze’nin bu evde ki tek dostu evin aşcısı olan Dadada’dır.  Zéze on bir yaşına girmiştir.

Bu kitabında en yakınında, Zeze’nin çocukluğunu paylaştığı küçük şeker portakalı fidanı’nın yerine ismini Adam koyduğu cururu kurbağası vardır.Bolca Ceza ve maceralı bir okul yaşamı geçiren Zeze, bu çok katı disiplinli ve gitmek istemediği okulu; okulda ki tek arkadaşı Tarcisio Medeiros, O’na ismi ile hitap etmesine izin veren, pozitif ve sevgi dolu öğretmeni Peder Paul Louis Fayolle (Peder Feliciano) ve düşlerindeki baba tipi olan Peder Maurice ile sever.

Yüreğine yerleşen ve Zeze ile devamlı sohbet eden  kurbağası Adamla beraber yaşamı öğrenmeye başlayan Zeze aşkı ve daha da önemlisi aşkın getirdiği çileleri, sıkıntıları, acıları ve ayrılıkları ilk defa burada tadar. Zeze’nin Yeterince büyüdüğü ve artık delikanlılık çağına geldiği zaman Adam, Zeze’nin yüreğinden gitmek zorundadır. Bu gidiş Zéze’yi yaralayan, üzen lakin hayata karşı bir adım daha olgunlaştıran hüzünlerden biridir. Zeze artık bir delikanlı olmuştur ve hayat yoluna arkadaşları ve sevdikleri olmadan devam etmek zorundadır.

Zeze’nin  maceraları Şeker Portakalı ve Güneşi Uyandıralım’dan sonra, delikanlılık çağını anlatan Delifişek adlı romanla devam etmekte ve sona ermektedir.

Güneşi Uyandıralım Kitabı Ana Fikri: Zezenin kurbağayla hayatı öğrenmesi

https://degerler.net/gunesi-uyandiralim-kitabi-online-test-coz/

Uçurtma Avcısı Kitabının Özeti

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.