Değerler Eğitimi

Bir Bilim Adamının Romanı Özet Konusu Ana Fikri

Bir Bilim Adamının Romanı Özet Konusu Ana Fikri

Bir Bilim Adamının Romanı Özet Konusu Ana Fikri

Bir Bilim Adamının Romanı Özet Konusu Ana Fikri

Bir Bilim Adamı Romanının Yazarı: Oğuz Atay

Biyografik roman özelliği taşır. Oğuz Atay Bir Bilim Adamının Romanı’nda kendi hocası da olan Prof. Dr. Mustafa İnan’ı konu edinmiştir. Bir Bilim Adamının Romanı iki bölümden oluşmaktadır.

Birinci bölümde Mustafa İnan’ın doğumundan başlayıp eğitim yaşamı bitene kadar olan dönem anlatılmıştır.

İkinci bölümde ise Prof. Dr. Mustafa İnan’ın hocalığından vefatına kadarki zaman anlatılmaktadır. Roman, Mustafa İnan’a şivesi ve görüntüsüyle çok benzeyen bir çocuğun Fen Fakültesine giriş imtihanının sonuçlarını öğrenmek amacıyla beklediği bir kuyrukta başlar. Kuyrukta yer alan diğer öğrenciler, çocuğa bir taşralı olarak bakmakta; onun bu sınavı asla kazanamayacağını düşünmektedir. Hemen yan tarafta ise Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu ödülleri verilmektedir.

Orta yaşlarda bir adam kuyruktaki çocuğun yanına gelir. Bilimle uğraştığı her halinden belli olan bu orta yaşlı adam, Mustafa İnan’dan bahseder çocuğa. Törende ‘Bilim Hizmet Ödülü’ vefatından dört yıl sonra Mustafa İnan’a verilecektir. Törende çocuk, Mustafa İnan’ın yaşamı çalışmaları hakkında pek çok şey öğrenir. Oğuz Atay, bu orta yaşlı adam sayesinde Mustafa İnan’ın hayatını anlatmaya başlar. Prof. Dr. Mustafa İnan’ıRomanda, sıradan bir halk çocuğu olan Mustafa’nın, değerlerinden hiç bir ödün vermeden profesörlüğe kadar yükselmesi, uluslar arası bir bilim adamı olmasına kadar geçen zaman ve bu zamanda yaşadıkları anlatılmaktadır. Kitabın dili oldukça akıcıdır.

Bir Bilim Adamı Romanının Konusu:

Bir Bilim Adamının Romanı adlı kitap Oğuz Atay’ın İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden hocası olan Prof. Dr. Mustafa İnan’ın yaşamını anlatır. Vefatından yaklaşık olarak 50 yıl geçmesine rağmen bugün hala bilinen bilim insanlarından biri olan Mustafa İnan’ın zor ama bir o kadar başarılarla dolu kısa yaşamı ders çıkarılacak çok güzel anılarla anlatılmaktadır.

Araba Sevdası Romanının Özeti Konusu Ana Fikri

Aganta Burina Burinata Kitabının Özeti Konusu Ana Fikri

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.