Değerler Eğitimi

Acımak Romanının Özeti Konusu Ana Fikri

Acımak Romanının Özeti Konusu Ana Fikri

Acımak Romanının Özeti Konusu Ana Fikri

Acımak Romanının Özeti Konusu Ana Fikri

Zehra, mesleğine bağlı olan idealist bir öğretmendir. Lakin  duygularını yitirmiş katı yüreklidir. Bilgin Zehra’nın babası Mürşit Efendi’nin hastalandığı haberini kendisine ulaşır. Fakat geçmişten gelen kırgınlığı İle  haberi veren kişiye “benim babam yok” der. Fakat daha fazla dayanamaz ve  İstanbul’a babasının yanına gider. Yolculuk esnasında , babasının ailesine neler yaptığını, kendisini de yatılı okula verip hic arayıp sormadığını yol boyu düşünür.

Zehra’yı İstanbul’a geldiği zaman eski komşuları olan  Vehbi Bey karşılar. Zehraya neden daha önce gelmediğini sorar. Babasının “Zehra, Zehra” diye diye sayıklayarak vefat ettiğini söyler. Zehra Babasına kırgındır, onu görmek istemez. Zehraya babasının kişisel eşyalarının olduğu bir sandık verilir. Zehra, sandığın icinden çıkan günlüğü sabaha kadar okur. Günlükte yazanlardan hareketle Babasını yanlış tanıdığını, annesinin ve anneannesinin kötü davranışlarından dolayı babasının kendisini ickiye verdiğinin anlar. Dolayısıyla yuvanın bundan dolayı dağıldığını ve kendisini de bundan dolayı öğretmen okuluna yatılı vererek evden uzaklaştırdığını öğrenir. Günlüğü okudukça Babasına bilmeden düşman olduğunu ve asıl suçlunun  annesi olduğunu anlar. Zehra İçin bir dönüm noktasıdır. Bundan sonra bağışlamayı ve acımayı öğrenmiştir.

Acımak Romanının Konusu: Roman küçük yaşta yaşadığı kötü olaylar sebebi ile acıma duygusunu yitirmiş bir öğretmenin, babasının ölümü ardından sonra onun hatıra defterini okumasına ve geçmişteki gerçekleri öğrenmesini konu edinmektedir.

Güneşi Uyandıralım Kitabı Özeti

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.