Değerler Eğitimi

Petey Kitabının Özeti ( Petey Kitabı Hakkında)

Petey Kitabının Özeti ( Petey Kitabı Hakkında)

Petey Kitabının Özeti ( Petey Kitabı Hakkında)

Petey Kitabının Özeti ( Petey Kitabı Hakkında)

Bu yazımızda Petey kitabı hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Petey kitabının özeti ile başlayalım.

Evde tarifsiz bir mutluluk vardı. Beklenen çocuk nihayet gelecekti. Doğum günü gelip çattı. Tüm aile heyecan içerisindeydi. Lakin annenin kucağına gelen çocuk pek de öyle normal görünmüyordu. Elleri, ayakları, vücudu çarpık bir haldeydi. Onun dışında bakışları çok farklıydı, ağzı ve dilimde aynı şekilde çok değişikti. Aileyi bir korku sardı. Birlikte geçen iki yıl sonunda doktorlar her defasında ona spastik özürlü tanısını koymuşlardı. Her anne baba gibi ilk başlarda bunu kabüllenmeseler de doktorlar onlara her defasında bunu söylüyorlardı.

Kader öyle bir oyun oynamıştır ki onlara. Aslında Petey spastik özürlü bir çocuk değildir. Sadece dünyaya beyin felçli olarak gelmiştir. Aslında konuşulanları duyuyor ve anlayabiliyordu. Lakin beyin felcinden dolayı tepki gösteremediği için doktorlar ona yanlış teşhisi koymuşlardır. İki yılın sonunda aile çevreninde baskısı ile Petey aydını verdikleri çocuklarını Warm Spring Akıl Hastanesi’ne yatırmak zorunda kaldılar.

Onun hayatında Esteban isimli bakıcı bir dönüm noktasıdır. Çünkü o Petey’in aslında söylenenleri anladığını fakat tepki vermediğini farketmişti. Lakin bunu hastanedeki baş hemşireye söylediğinde hiç ummadığı bir tepki ile karşılaştı. Daha sonra ise çeşitli bahaneler öne sürülerek Esteban’ın hastanedeki görevine son verildi.

12. yıl sonunda Petey Warm Spring Akıl Hastanesinin çocuk bölümünden yetişkinler bölümüne sevk edilir. Yetişkinler bölümünde Calvin ile arkadaş olur. Calvin onun hasta baskıcısıdır. Onu öylesine çok sevmiştir ki aşık olurcasına. Lakin gel gör ki bir süre sonra o da hastaneden ayrılır. Calvin’in yerine yaşlı bir hasta bakıcı gelir. Petey onunla da çok iyi anlaşır. Petey her şeye rağmen bu döneme kadar hep mutludur. Pes etmez, hayatın güzelliklerini yakalardı. Ama yaşlı hasta bakıcı da emekli olunca Petey bunalıma girer. Başta anne ve babası olmak üzere sevdiği herkes onu terketmektedir.

Petey Kitabı Hakkında

Aradan geçen zaman sonrasında Petey 51 yaşına gelir ve huzur evine nakledilir. Sevdiği herkesi kaybeden Petey uzun süre kimseyle arkadaşlık edinmek istemez. Lakin ta ki huzur evindeki Trevor Ladd ismindeki bir çocukla tanışana kadar. Onunla iyi dost olurlar.

Petey kitabı ana fikri: Zorluklara rağmen pes etmemek, yaşama sevincini korumak.

Petey Kitabı Online Test İçin Tıklayın

Oz Büyücüsü Kitabının Özeti (Tavsiye Kitap)

Etiketler:

Yorumlar
  1. Cemre dedi ki:

    Tek kelimeyle harika 🙂 ( kesinlikle okumadan yorum yapmıyorum 👍)

    1. Anonim dedi ki:

      Calvin isimli karakter hasta bakıcıdı değil Peteyin arkadaşı onun gibi hasta olan 9 yaşında bir çocuk düzeltirseniz sevinirim

  2. Sanane dedi ki:

    Kitapta Calvin isimli karakter hastabakıcı değil, Petey gibi hasta olan ve dokuz yaşında koğuşa getirilen bir çocuk. Keşke böylesine mantıksız bir hata yapmasaydınız.

    1. Anonim dedi ki:

      Doğru söylüyorsun

  3. YUSUF dedi ki:

    ALLAH RAZI OLSUN

  4. YUSUF dedi ki:

    ALLAH RAZI OLSUN teşekkürler

  5. Anonim dedi ki:

    27 bölüm var ve eksik yazılmış