Değerler Eğitimi

Bir Arkadaşınızın Sorumluluğuna Kefil Oldunuz mu Niçin

Bir Arkadaşınızın Sorumluluğuna Kefil Oldunuz mu Niçin

Bu yazımızda Bir Arkadaşınızın Sorumluluğuna Kefil Oldunuz mu Niçin sorusuna cevap arayacağız. Öncelikle isterseniz kefil olmak nedir, sorumluluk nedir bunlara cevap verip esas konumuza geçelim.

Kefil Olmak Nedir: Birinin, borcunu ödemediği ya da verdiği sözü tutmadığı zaman onun yerine borcu ödemeyi ya da sözü yerine getirmeyi üstlenmiş olan kimse.

Sorumluluk Nedir: Bir kimsenin üstüne aldığı, yapmak zorunda bulunduğu ya da yaptığı bir iş için gerektiğinde hesap verme durumu.

Şimdi esas sorumuza  geçelim Bir Arkadaşınızın Sorumluluğuna Kefil Oldunuz mu?

Başkasının sorumluluğuna kefil olmak daha çok kişisel güven ve dostluk ilişkilerine dayanan bir karardır.  Bir kişi, arkadaşının sorumluluklarına ve diğer bir durumunu  üstlenmeyi kabul ederken genellikle bu arkadaşına olan güvenine dayanır. Arkadaşlar arasında bu tür sorumluluklar alınırken, güven, dürüstlük ve karşılıklı saygı gibi değerler ön planda olabilir. Kefil olmak, arkadaşlar arasında dayanışma ve yardımlaşma anlamına gelebilir. Fakat kefil olduğunuz kişi sorumluluklarını getirmediği takdirse bu sorumluluktan siz mesul olursunuz.

Ben daha önce bir kaç defa arkadaşımınm sorumluluğuna kefil oldum. Kefil olurken de sorumluluğunu yerine getirmediğimde menim de mesul olacağımın farkındaydım. Kefil olmayı kabul etmeden önce çok düşindüm. Acaba yapar mı, yapmaz mı beni yarıyılda bırakır mı diye. Fakat onunla geçmiş tecrübelerime dayanarak, sorumluluk sahibi biri olduğunu bildiğim için kefil oldum. O ise beni yanıltmadı. İlerleyen bir zaman da yine onun sorumluluğu için kefil oldum. Yine beni mahçup etmedi.

Bir seferinde ise başka bir arkadaşım aynı talepte bulunduğunda kabul etmedim. Çünkü sorumluluk sahibi bir kişi olmadığı için ona güvenemedim.

Site içerisinde bir çok kaynak yer almaktadır.

Vatanını Seven Bir Öğrencinin Sorumlulukları Konulu Bir Konuşma Metni Örneği

Ailenizdeki Rolünüze Göre Haklarınızı ve Sorumluluklarınızı Yazınız

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.