Değerler Eğitimi

Yardımlaşma Konulu Konuşma Örneği

Yardımlaşma Konulu Konuşma Örneği

Bu yazımızda Yardımlaşma Konulu Konuşma Örneği Hazırladık. Konuşma örneğini hazırlarken konuşmaya uygun hitap cümlesi ile başlamaya dikkat ettik. Ayrıca konuşmaya başlayınca konuşacağımız konu hakkında bilgi verdik. Konuyu örneklerle destekledik. Konunun daha etkili olması için atasözlerinden faydalandık. Nezaket kurallarına uyarak konuşmayı sona erdirdik.

Yardımlaşma (Yaratıcı Konuşma Örneği)

Sevgili Öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlar;

Bugün sizlere yardımlaşma ile ilgili konuşma yapacağım. Konuşmama geçmeden önce isterseniz yardımlaşma ne demek buna bir bakalım. Yardımlaşmak maddi ya da manevi olarak bir başkasının işini kolaylaştırmak demektir. İnsani değerlerin en önemlilerinden birisi olan yardımlaşma toplum içerisinde barış ve kardeşliği de Perçinler.

Sevgili Öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlar;

Yardımlaşmak hem kişiyi Erdem’li kılar hem de toplumun huzur ve refahını artırır. Gerek dinimiz gerekse de kültürümüz ayrıca evrensel değerlerimiz yardımlaşmaya önem verir. Bir yaşlının elindeki poşetleri taşımak, tarlada çalışan bir çiftçinin yardımına gitmek bizlere mutluluk verir. Yardımlaşma sayesinde işler daha kolay halledilir. Atalarımızın da dediği gibi bir elin nesi var iki elin sesi var.

Sevgili Öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlar;

konuyu daha fazla uzatmadan toplum içerisinde yardımlaşma değeri ne yüceltmeliyiz. Üzerimize düşen ne varsa yapmalıyız. Bilinçli bir vatandaş olarak herkese yardım etmeliyiz. Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim.

İnsanların Neden Yardımlaşmaya İhtiyacı Vardır

Anne Babasını Kaybetmiş Çocuklara Yardımcı Olmak İçin Neler Yapılmasını İstersiniz

Hangi İşleri Yaparak Annemize Yardım Edebiliriz

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.