Değerler Eğitimi

Aile İçinde veya Arkadaşlar Arasında Yeri Geldiğinde Fedakârlık Yapmanın Önemi Hakkında Bir Konuşma Örneği

Aile İçinde veya Arkadaşlar Arasında Yeri Geldiğinde Fedakârlık Yapmanın Önemi Hakkında Bir Konuşma Örneği

Bu yazımızda Aile İçinde veya Arkadaşlar Arasında Yeri Geldiğinde Fedakârlık Yapmanın Önemi Hakkında Bir Konuşma Örneği hazırladık. Umarız size fikir vermesi açısından önemli olur.

Sevgi Öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlar

Bu konuşmamda sizlere aile içinde veya arkadaşlar arasında fedakarlık yapmanın önemi hakkında bir konuşma yapacağım. Öncelikle fedakarlık kavramını açıklayacak olursak; fedakarlık, kişinin başkası için kendi isteklerinden vazgeçmez demektir. Fedakarlık yapan kişilere fedakar denir. Peki fedakarlık yapmak neden önemlidir. Fedakarlık yapmak kişiyi bencillikten kurtarır. çevresine karşı daha duyarlı olmasını sağlarlar. çevremde biz ve bizden başka insanların da yaşadığını bilmek, onlar için, onların iyiliği için bazı şeylerden vazgeçmek gerekir.

Mesela çok sevdiğiniz bir şeyi almak için cebinizdeki parayı tam harcayacağınız zaman, Paraya ihtiyaç duyan birini gördüğünüzde alacağınızdan vazgeçip ona yardım etmek istersiniz. bu bir fedakarlık örneğidir. Aile içerisindeki fedakarlık aileyi bir arada tutar. Babanın kendi için alacağı bir şeyden vazgeçip çocuklarına onların sevdiği şeyleri alması aile için fedakarlıktır. Oyun oynamayı bırakarak arkadaşının ödevine yardım eden bir öğrencinin gösterdiği davranışta arkadaş içi fedakarlığa örnek olur.

Sevgi Öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlar
Sözü daha fazla uzatmadan fedakârlığın insanı daha da Erdemli edeceğini unutmamak gerekir. Bu nedenle bazı durumlarda fedakar olmak, birlik beraberlik ve saygıyı da artırır. (Bu yazımızda Aile İçinde veya Arkadaşlar Arasında Yeri Geldiğinde Fedakârlık Yapmanın Önemi Hakkında Bir Konuşma Örneği)

Necip Fazıl Kısakürek Hayatı İle İlgili Konuşma Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.