Değerler Eğitimi

Çocuk Hakları Sözleşmesi İle İlgili Konuşma Örneği

Çocuk Hakları Sözleşmesi İle İlgili Konuşma Örneği

Bu yazımızda Çocuk Hakları Sözleşmesi İle İlgili Konuşma Örneği hazırladık. Konuşma örneği hazırlarken konuşmanın kurallarına dikkat ettik.

Konuşma Örneği

Kıymetli Öğretmenim, Değerli Arkadaşlarım;

Bugün sizlere Çocuk Hakları Sözleşmesi ile alakalı bir konuşma yapacağım. Bildiğiniz üzere Çocuk Hakları Sözleşmesi Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilmiştir. 2 Eylül 1990 tarihinde ise artık yürürlüğe giren uluslararası kapsamlı bir anlaşmadır. Bu sözleşme ile dünyanın her yerindeki çocukların haklarına sahip çıkmayı amaçlayan kıymetşi  bir belgedir. Çocuk Hakları Sözleşmesi, genel olarak çocukların hayat, gelişim, sağlık, eğitim ve güvenlik gibi temel hayati haklarını teminat altına alır ve tüm ülkelere bu hakları koruma, destekleme ve geliştirme sorumluluğunu yükler.

Sevgili Öğretmeni Kıymetli Arkadaşlarım;

Çocuk Hakları Sözleşmesinde en çok dikkatimi çeken madde şudur: “Yaşamak, her çocuğun temel hakkıdır ve herkesin ilk görevi çocukların yaşamını korumaktır.” Çocukların ölmediği bir dünyanın özlemi ile yazılmış bir maddedir. Bugün Suriye, Filistin gibi bir çok ülkede Çocuk Hakları Sözleşmesini imzalayan ülkeler tarafında bu madde çiğnenmektedir. Ayrıca bir diğer maddede ise çocukların herhangi bir ayrım yapılmadan tüm bu sözleşmede belirtilen haklardan faydalacağı güvence altına alınmıştır.  Çocuk Hakları Sözleşmesi, dünya genelinde çocukların haklarını güvence altına almak ve onların sağlıklı bir şekilde gelişimini desteklemek amacıyla birçok ülke tarafından kabul edilmiştir. Sözleşmenin amaçlarına uygun olarak devletler, iç hukuklarını düzenleyerek ve çocukları korumak için gerekli adımları atarak sözleşmeyi uygulamaktadır.

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar

Konuşmam burada sona ermiştir. Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. (Çocuk Hakları Sözleşmesi İle İlgili Konuşma Örneği)

Çocuk Haklarının Korunmasının Önemi Hakkında Kısa Bir Konuşma Örneği

Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne neden ihtiyaç duyuldu

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.