Değerler Eğitimi

Çocuk Haklarının Korunmasının Önemi Hakkında Kısa Bir Konuşma Örneği

Çocuk Haklarının Korunmasının Önemi Hakkında Kısa Bir Konuşma Örneği

Bu yaşımızda sizlere Çocuk Haklarının Korunmasının Önemi Hakkında Kısa Bir Konuşma Örneği hazırladık. Uygun hitap cümlesi ile başlayıp nezaket kuralları ile konuşmamızı bitirdik,

Konuşma Örneği

Sevgili Öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlarım;

Bugün sizlere çocuk haklarının korunmasının önemi hakkında kısa bir konuşma yapacağım. Öncelikle çocuk hakları nelerdir kısaca bahsedeyim. Birleşmiş Milletlerin hazırlamış olduğu, on ilkeden oluşan ve tüm dünya çocuklarını kapsayan haklara çocuk hakları denir. Dünya çocuk hakları çocukların en temel ihtiyacı olan yaşama, eğitim, sağlık, barınma, bir ülkenin vatandaşı olma, adının olması, oyun oynayabilmesi gibi en temel gereksinimleri kapsar.

Sevgili Öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlarım;

Dünya çocuk hakları dünyanın sadece belli ülkelerinde değil, tüm ülkelerinde geçerli, cezası ve yaptırımı olan haklardır. Çocuklar bu haklardan mahrum bırakıldığında Birleşmiş Milletler, Unicef gibi kuruluşlar gerekli yaptırımları yapar ve çocukların haklarını iyileştirmek için çalışmada bulunurlar.  Tüm bu çalışmaları yaparken din, dil, ırk, renk, cinsiyet, milliyet, mülkiyet, siyasi, sosyal sınıf ayırımı yapılmaz.

Sevgili Öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlarım;

Çocuk haklarının korunması ile ilgili konuşmamı bitirmeden önce çocuk haklarının korunmasına önem verilmesi, çocuk hakları ile ilgili bir ihlal olduğunda duyarlı olunması hususunda bir vatandaş olarak dikkat etmeliyiz. Her çocuk iyi bir şekilde, mutlu bir yaşam sürmeyi hak ediyor.

Konuşmam burada sona ermiştir. Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim. (Çocuk Haklarının Korunmasının Önemi Hakkında Kısa Bir Konuşma Örneği)

Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne neden ihtiyaç duyuldu

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Çok kısaymış teşekkürler
    🙃