Değerler Eğitimi

Ormanda İşbirliği İle İlgili Hikaye Örneği (Aslan ile Tilki)

Ormanda İşbirliği İle İlgili Hikaye Örneği (Aslan ile Tilki)

Bu yazımızda Ormanda İşbirliği İle İlgili Hikaye Örneği hazırladık. Aslan ile tilkinin bu hikayesine bakalım isterseniz.

Eski zamanlar ormanda yaşayan bir tilki ve bir aslan varmış. Tilki ve aslan Ormanda yiyecek bulmakta zorlanıyorlarmış. Nedeni ise avlarının her geçen gün azaldığını fark etmişler. Bir gün, ikisi de açlıkla baş etmekte çok zorlandıklarını fark ederek bir araya gelmeye karar vermişler.

Tilki, aslanın gücü ve avcılık yeteneğini, aslan ise tilkinin kurnazlığı ve çevikliğini iyi biliyordu. Birlikte avlanmaya, güçlerini birleştirmeye karar verdiler. Tilki, avlarını izlemek ve yaklaşmak için kurnaz planlar yapacak, aslan ise onları avlamak için hız ve gücünü kullanacakmış. Aralarındaki bu işbirliği sayesinde, tilkinin kurnazlığı ve aslanın gücü birleşmiş , avlarını yakalamak daha da kolaylaşmış. Tilki, avları kandırıyor aslan ise hızı ve gücüyle onları yakalıyormuş. Bu şekilde beraber çalıştıklarında, ikisi de daha önce hiç avlayamadıkları kadar çok av yakalayabiliyorlarmış

Bir zaman sonra, ormandaki diğer hayvanlar da aslan ile tilkinin işbirliğini farketmişler. Daha sonra ormandaki diğer hayvanlar da bu durumu örnek almaya başlamışlar. Böylece, ormanda birlikte çalışmanın gücünü keşfetmiş.

 (Ormanda İşbirliği İle İlgili Hikaye Örneği )

Kardan Adam Yapmak İle İlgili Hikaye Örneği

Çocuk Yaşta Çalışmak Zorunda Kalan Bir Tanıdığınızın Hayatından Örnekler Alarak Hikâye Yazınız

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.