Değerler Eğitimi

Kirli Bir Doğada Niçin Yaşamak İstemezsiniz Hikaye Edici Metin Örneği

Kirli Bir Doğada Niçin Yaşamak İstemezsiniz Hikaye Edici Metin Örneği

Bu yazımızda Kirli Bir Doğada Niçin Yaşamak İstemezsiniz Hikaye Edici Metin Örneği hazırladık. Yazımızda anlatım bozukluğunu yapmamaya dikkat ettik.

Hikaye Edici Metin Örneği

O sene de diğer yıllarda olduğu gibi kış ayının yaklaşması ile birlikte cennet misali ırmak kenarındaki ağaçların olduğu yuvamızdan ayrılıp daha sıcak olan yerlere göçmek için kanat çırptık. Yolculuğumuz zaman zaman zorlu zaman zaman da neşeli geçti. Sayısını, adını unuttuğum o kadar çok şehir, ülke geçtik ki. Nihayet sıcak iklimin olduğu bir yere geldik. Buradaki günlerimiz çok güzel geçse de asıl evimiz olan ırmak kıyısındaki ağaçları çoktan özlemeye başlamıştık. Bu özlem devam ededursun biz de burada zaman geçir.yorduk. Arada. Geçen beş aydan sonra tekrardan evimize dönmek için yolculuğa çıkacaktık.

İçimizdeki özlem öylesine büyümüştü ki hiç dinlenmeden günlerce yol aldık. Bir gecelik mesafemiz kalmıştı. Güneşin doğuşu ile birlikte evimizde olacaktık. Karanlık ve sis içerisinde ilerlerken yerdeki hiç bir şeyi göremiyorduk. Güneşin doğması ile birlikte yuvamıza yaklaşmıştık. Kısa bir süre sonra da yuvamıza vardık. Hoş geçsek de hoş bulmamıştık. Yuvamızın olduğu yer, ırmak adeta çöplük halini almıştı. Masmavi akan ırmağın suyu katran renginde akıyordu. Buranın nasıl bu hale geldiğini araştırmak için havalandık. Karanlık ve sisin içinde göremediğimiz o devasa yapıyı gördük. Bunun adına fabrika diyorlardı. Burada üretilen şeylerin insanların hayatını kolaylaştırdığı söylenir. Ama ya mahvettiği doğa… Fabrikanın atıkları bu cennet mekanı mahvetmişti. Burası öylesine kirliydi ki hiç güzel anımız olmuyordu. Gözümüzü açtığımızda kir, pis, iğrenç bir koku… Bir süre sonra içerimizde bünyesi zayıf olan kuşlar dayanamayarak hastalandılar. Su öylesine kirlenmişti ki her içtiğimizde hastalanıyordu. Daha fazla bu duruma dayanamadık. Anılarımız, yuvamızı bırakıp bu yerden göç ettik. Bir zamanlar cennet dediğimiz bu yer artık bizler için cehenneme dönmüştü.

Aradan geçen beş yıl sonra yine bir göç mevsiminde oradan geçtik. Irmağın kuruduğunu, ağaçların kesilip yerine yeni fabrikalar kurulduğunu gördük. Buranın sonu böyle olmamalıydı diyerek göçe devam ettik.

Sitemizde bir çok konu ile alakalı hikaye edici metin yer almaktadır. (Kirli Bir Doğada Niçin Yaşamak İstemezsiniz Hikaye Edici Metin Örneği)

Çevre Kirliliği İle İlgili Hikaye Örneği

Çevrenizde Ne Tür Çevre Sorunları Yaşanıyor

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.