Değerler Eğitimi

Çevrenizde Ne Tür Çevre Sorunları Yaşanıyor

Çevrenizde Ne Tür Çevre Sorunları Yaşanıyor

Bu yazımızda Çevrenizde Ne Tür Çevre Sorunları Yaşanıyor Sorusuna cevap aramaya çalıştık. Aslında bizim çevremizde yaşanan çevresel sorunlar ülkemizin genelinde de görülmektedir.

  • Çevremizde yaşanan en önemli çevre sorunu temizliktir. Maalesef insanlar bilinçsiz bir şekilde çöplerini sokaklara atmaktan ve yaşadığımız yer ürün ambalajları, poşetler, sigara izmaritleri ile dolmaktadır.
  • Bulunduğumuz yerlerde yer alan tarlalarda aşırı bir şekilde kimyasal gübreleme ve ilaçlama yapılmaktadır. Dolaylı yoldan ve doğrudan bu durum bizi etkilemektedir.
  • Ağaçlar bilinçsiz bir şekilde kesiliyor. Saçma sapan sebeplerle ormanlık olanlar yok ediliyor.
  • Fabrikaların ve sanayi işletmelerin bacalarından havayı kirleten dumanlar çıkmakta. Bazılarında suç olmasına rağmen filtre kullanılmıyor.
  • Su kaynaklarımızı bilinçsiz kullanıyoruz. Ayrıca ilin, ilçenin su kaynaklarının yanında tarımsal ilaçlama yapılmakta bu da yer altı sularını etkilemektedir.
  • Yaz sonunda suç olmasına rağmen anız (ekin sapı) yakımı yapılıyor. Hem tarladaki canlılar zarar veriyor, hem toprağın verimini düşürüyor hem de atmosfere zarar veriyor.

Bu ve buna benzer örnekleri çoğaltmak mümkün. (Çevrenizde Ne Tür Çevre Sorunları Yaşanıyor)

Çevremizdeki Maddelerin Birbirinden Farklı Olmasını Sağlayan Özellikler Nelerdir

Çevre Kirliliğinin Yol Açtığı Zararlar

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.