Değerler Eğitimi

Atatürk İle İlgili Konuşma Örneği

Atatürk İle İlgili Konuşma Örneği

Atatürk Türk milletinin en önemli liderlerinden birisidir, bu yazımızda da Atatürk İle İlgili Konuşma Örneği Hazırladık. Umarız sizlere fikir vermesi açısından önemlidir.

Atatürk Hakkında Konuşma örneği

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlarım

Bugün sizlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin ölümsüz lideri, başkomutan Mustafa Kemal Atatürk hakkında bir konuşma yapacağım. Mustafa Kemal Atatürk yılıkmış, tükenmiş, bitap olmuş bir milleti ayağa kaldıran, emsalsiz bir liderdir. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelen oradan da Anadolu’nun direnişi ve şahlanışı için mücadele eden Atatürk çok yönlü bir liderdir. Yeni Türkiye cumhuriyetini kurduktan sonra devrimleri ve inkilapları ülkenin gelişmesi ve kalkınmasında öncülük etmiştir. “İngiltere’de çıkan  Dailly Telegraph Gazetesi” Kadınlar başka hiçbir ülkede bu kadar hızla ilerleyememişlerdir. Bir ulusun bu derece değişmesi, tarihte, gerçekten eşi olmayan bir olaydır. Sözü ile de Atatürk devrim ve inkilaplarının ne derece tesirli olduğunu görmekteyiz.

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar

Sözü fazla uzatmak istemiyorum. Mustafa Kemal’i anlatmaya sözcükler yetmez, zaman eksik kalır. Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim. (Atatürk İle İlgili Konuşma Örneği)

Atatürk’ü Diğer Liderlerden Ayıran Özellikler Nelerdir

Mustafa Kemal Atatürk’ün Yazdığı Kitapları Araştırınız

Mustafa Kemal Atatürk İle İlgili Anı Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.