Değerler Eğitimi

Atatürk’ü Diğer Liderlerden Ayıran Özellikler Nelerdir

Atatürk’ü Diğer Liderlerden Ayıran Özellikler Nelerdir

Bu yazımızda Atatürk’ü Diğer Liderlerden Ayıran Özellikler Nelerdir sorusuna birlikte cevap arayalım. Lider olmanın belli vasıfları vardır. Bu vasıfları sağlayan kişilere lider denir. Mustafa Kemal Atatürk’te bir liderdir. Onu  da diğerlerinden ayıran bir takım vasıfları vardır. İsterseniz şimdi  bu özellikler nelerdir bakalım.

Vatanseverlik

Mustafa Kemal vatanseverdir. Aldığı kararlar, attığı adımlar tamamen vatanın çıkarları içindir. Hiçbir zaman kendi menfaatleri vatanın menfaatlerinin önüne geçmemiştir.

İdealist

Kutlu bir amaç için yola çıkmıştır. İdeallerini gerçekleştirmek için türlü zorluklara katlanmıştır.

Akıl ve Bilime Önem Verir

Mustafa Kemal Atatürk akıl ve bilimi yaşamın merkezine koyarak safsatalar yerine hakikatin peşinden koşmayı tercih etmiştir.

Yöneticilik

Herkes yöneticilik yapabilir ama bazı insanlar yöneticidir. Mustafa Kemal de bunlardan birisi. Örnek yaşamı, aldığı kararlar, çalışma arkadaşları ve halkı ile iletişimi de bunun göstergesidir. Halkın menfaatlerini her zaman en üste tutarak maceraya, şan şöhrete kapılmadan akılcı hareket etmiştir.

İleri Görüşlülük

Olacakları önceden sezmek, verilerden hareketle bir sonraki adımı hesaplayabilme yeteneği sayesinde Çanakkale de büyük bir başarı elde etmiştir. İleri görüşlü olması sebebi ile bir çok konu büyümeden sonuca kavuşmuştur.

Sabırlıdır

Aceleci davranmamıştır. Olayların sonuçlarını iyi hesaplamış uygun zaman ve mekanı kollamıştır.

Disiplinlidir

Mustafa Kemal Atatürk belli bir askeri disiplin içerisinde yetişmiştir. Disiplinli olmak onun için çok fayda sağlamıştır.

Açık Sözlü

Halkın anlayacağı şekilde fikirlerini belirtir. Lafı evirip açevirmez.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Yazdığı Kitapları Araştırınız

Mustafa Kemal Atatürk İle İlgili Anı Örneği

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Berbat

  2. Anonim dedi ki:

    Çok iyi!