Değerler Eğitimi

Aile Toplumun Çekirdeğidir Sözünden Ne Anlıyorsunuz

Aile Toplumun Çekirdeğidir Sözünden Ne Anlıyorsunuz

Aile bizler için çok önemli bir kavramdır, bu yazımızda da aile ile ilgili olarak Aile Toplumun Çekirdeğidir Sözünden Ne Anlıyorsunuz sorusuna cevap arayacağız. Öncelikle aile nedir buna bakalım.

Aile Nedir:  Aralarında kan başı bulunan toplum içerisindeki en küçük parçadır. Aile çekirdek aile ve geniş aile olarak ayrılır. Çekirdek aile; anne, baba ve çocuklardan oluşur. Geniş aile Anne , baba, çocuklar, dede, nine, amca…

Aile Toplumun Çekirdeğidir Ne Demek

Toplumlar bir çok insanın bir araya gelmesiyle oluşur. Şehirler, mahalleler, köyle… Toplumu oluşturan unsurların en küçüğü ise ailedir. Aile toplumun temelini yani çekirdeğini oluşturur. Aileler birleşerek köyü, ilçeyi, şehri ve ülkeyi yani toplumu oluşturur. Bu nedenledir ki aile bizim için çok kıymetlidir. Fikren ve bedenen sağlıklı aileler fikren ve bedenen sağlıklı toplumu inşa ederler. Mutlu huzurlu aileler mutlu ve huzurlu toplumun mimarı olurlar. Kötü alışkanlıklardan, kötü sözlerden uzak aileler kötü alışkanlıkları olmayan, kötü söz söylemeyen toplumu oluşturur. Bu nedenledir ki aileyi toplumun çekirdeği kabul edip ailenin eğitimine önem vermeliyiz.

Site içerisinde aile ilgili farklı yapılarımız da yer almaktadır. Onlardan da faydalanabilirsiniz.

Ailenizle Birlikte Neler Yapıyorsunuz

Ailenizde Sorumluluklar Nasıl Paylaşılıyor

Ailenizdeki Rolünüze Göre Haklarınızı ve Sorumluluklarınızı Yazınız

Mutlu Bir Ailede Hangi Davranışlar Ön Plana Çıkar

Sitemizde yer alan Yazılar özgündür. Yazılarımız hakkındaki fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlere gönderebilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.