Değerler Eğitimi

Aynı Dili Konuşanlar Değil Aynı Duyguları Paylaşanlar Anlaşabilir Sözü Size Ne İfade Ediyor

Aynı Dili Konuşanlar Değil Aynı Duyguları Paylaşanlar Anlaşabilir Sözü Size Ne İfade Ediyor

Hepimizin çok sevdigi bir söz vardır Aynı Dili Konuşanlar Değil Aynı Duyguları Paylaşanlar Anlaşabilir Sözü Size Ne İfade Ediyor ile ilgili bir yazı hazırladık. Umarım sizler için faydalıdır.

Dil insanlar arasında iletişimi sağlayan, toplumdan topluma farklılık gösteren işaretlerdir. Mesela biz elma deriz İngiliz Apple gibi. Bu yüzden iletişim kurarken dil bilmek önemlidir. Fakat esas olan ortak değerleri ve duyguyu paylaşmaktir. Mesela hangi dilde konuşursa konuşsun mutlu insanı farkederiz. Onun ne konuştuğunu anlamasam dahi mutlu olduğunu görürüz. Hele ki ortak duygular icerisindeysek daha iyi anlasiriz.

Mesela içerisinde merhamet duygusu olmayan bir kişi ile aynı dili konuşsanız dahi onunla bu konuda anlasmaniz pek mümkün olmayabilir. Ama hangi dili konuşursa konuşsun merhametli bir insanla bakişlarınızla dahi anlaşabilirsiniz. Çünkü onunla ortak duyguları yaşıyorsunuz. Ya da savaşta mağdur olan bir ukranyalı ile savaşta mağdur olan bir suriyeli aynı dili konuşmasalar dahi aynı duyguları yaşadıklarından daha rahat anlaşırlar.

İnsanları hep sevelim. Sevgi insanlığın ortak dilidir. Sevgi duygusunu paylaşırsa her konuda daha iyi anlaşırız.

Sitemiz de bir çok benzer yazı yer almaktadır. Onlara da bakmanızı tavsiye ederiz.

İlimden Gidilmeyen Yolun Sonu Karanlık Sözü

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.