Değerler Eğitimi

Çürük Yumurta Oyunu Nasıl Oynanır

Çürük Yumurta Oyunu Nasıl Oynanır

Çocuklar oyun oynamayı sever yeni bir oyun olan Çürük Yumurta Oyunu Nasıl Oynanır kaç kişiyle oynanır, çocuğa kazandırdıkları nelerdir kısaca bakalım.

Özellikle okul öncesi çağı çocuklarının zevk alarak oynadığı oyundur, çürük yumurta oyunu. Çürük yumurta oyunu nasıl oynanır?

Uygun Olduğu Yaş: Dört-Yedi  yaş arası  çocuklar için uygundur.

Kaç Kişi ile Oynanır: En az dört-beş öğrenci ile oynanır. Kişi sayısı arttıkça oyun daha keyifli bir hal alır.

Oynamak için Materyal Gerekir Mi?: Oyun oynarken herhangi bir materyale gerek yoktur.

Nasıl Oynanır: Öğretmen çocuklara haydi çocuklar bugün hepimiz yumurta olacağız, aramızda çürük yumurtalar varmış onları bulmamız gerekiyor der. Ve sayışma yaparak bir tane ebe seçilir. Sayışmalar için tıklayınız. Çocuklar halka olurlar ve çömelirler. Çömelen çocuklar ellerini dizlerine bağlamayı ihmal etmezler. Ebe olan çocuk halkanın dışına çıkar. Sırayla arkadaşlarını şiddetli olmayacak şekilde omuzlarından çekmeye başlar. Çekme şiddetini öğretmenin iyi ayarlatması gerekir. Ebenin çektiği çocuk eğer yere düşerse o çocuk çürük yumurta olur ve oyun dışı kalır. Oyun son iki üç kişi kalana kadar bu şekilde devam ettirilir. Son iki-üçe kalan sağlam yumurtalar diğer çocuklara alkışlattırılır. İstenirse oyun baştan bir daha başlattırılır.

Çocuğa Neler Kazandırır: Çocukların zevkle oynadığı çürük yumurta oyunu, çocukların dengede kalabilme yeteneğini geliştirir.

Uykucu Horoz Oyunu Nasıl Oynanır

Sessiz Sinema Oyunu Nasıl Oynanır

Numbers Oyunu Nasıl Oynanır, Kuralları Nelerdir

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.