Değerler Eğitimi

Eğlenceli Çocuk Oyunları (Daire etrafında 5 Oyun)

Eğlenceli Çocuk Oyunları (Daire etrafında 5 Oyun)

Eğlenceli çocuk oyunları;

Benimle Gel Oyunu Nasıl Oynanır:

Oyuna başlamak için bütün öğrenciler bir halka üzerinde yüzleri merkeze dönük olarak dururlar. İçlerinde birisi dairenin dışında kalır. Başka bir ifade ile “ebe” olur. Daha sonra halkanın dışındaki oyuncu halkanın etrafında koşmaya başlar ve böylece oyun başlamış olur. Koşan oyuncu istediği bir arkadaşının sırtına hafifçe dokunur ve  ” Benimle gel.” der. Dokunduğu öğrenci ve kendisi dairenin etrafında koşarak, arkadaşının yerini kapmaya çalışır. Bu esna da ebe tarafından vurulan oyuncu ise, ebe kendi yerine gelinceye kadar ebeye dokunmaya çalışır. Eğer ebeye dokunamaz ve ebe onun yerini alırsa artık ebe kendisi olmuş olur. Fakat ebe oyuncuya dokunduğunda, dokunulan oyuncu yerini kaptırmadan ebeye dokunursa mevcut olan ebe ikinci deva ebe olur ve oyun bu şekilde devam eder.

Yuvarlanan Toptan Kaç Oyunu Nasıl Oynanır:

Oyuna başlamadan önce oyuncular bir halka yaparlar. Oyunculardan bir tanesi merkezde durur. Halkadaki diğer çocuklar bir voleybol topunu (Ya da başka bir top da olabilir) ortadaki çocuğa doğru yerden yuvarlayarak onu vurmaya çalışırlar. Bu vurma çalışmasından sonra vuran oyuncu ile vurulan oyuncu yer değiştirmek sureti ile oyuna kaldığı yerden devam edilir.

Top Atma Oyunu Nasıl Oynanır:

Öğrenciler öncelikle yüzleri ortaya dönük olacak bir vaziyette, bir halka üzerinde yerlerini alırlar. Bir çocuk ortaya geçer ve elinde voleybol topu ( Başka bir topta olabilir) ile ortada bekler. Oyun başlayınca ortadaki olan oyuncu halka üzerinde bulunan diğer arkadaşlarına topu iki elle, tek elle veya voleyboldaki gibi vuruşlar (Hangisini seçmek isterse kendi bilir) yaparak atar. Halkanın etrafındaki oyuncular da aynı şekilde topu oradaki oyuncuya atmak için çabalarlar. Oyun bu şekilde devam ederken öğretmen (Oynatıcı kimse) bir süre sonra ortadaki oyuncuyu değiştirir, yerine başka bir öğrenciyi alır.

Bahçedeki Midilli Oyunu Nasıl Oynanır:

Oyuna başlamadan önce çocuklar el ele tutuşarak bir halka yaparlar. Yüzler merkeze (ortaya) dönüktür. Bir çocuk midilli seçilir ve midilli seçilen  çocuk ortaya geçer.

Daire etrafında bulunan çocuklar ; ” Midilli, sen bahçemize nasıl girdin ?” der.

Midilli ; ” İçeriye atladım.”

Dairedeki çocuklar ; “Nasıl çıkacaksın ?” der.

Midilli ; ” İşte böyle.”

Dedikten sonra Midilli, halkada bulunan çocukların kolları altından arklı farklı denemeler yaparak halka dışına çıkmak için çaba sarf eder. Bu uğraş sonunda Midilli olan çocuk  dışarı çıkar çıkmaz, halka üzerinde bulunan öğrencilerden 3,4 tanesi koşucu olurlar ve hemen  Midilli’yi yakalamak için koşarlar.. Midilliyi ilk yakalayan öğrenci daha sonraki oyun için Midilli olur. Ve oyun bu devinim ile devam eder.

Mendil Düşürme Oyunu Nasıl Oynanır:

İlk önce tüm öğrenciler el ele tutuşurlar ve yüzleri merkeze dönük bir şekilde halka yaparlar. Bir oyuncu seçilerek ebe olur ve eline bir mendil verilir. Elinde mendil olan oyuncu, halka etrafında koşmaya başlar. Daha sonra mendili bir arkadaşının arkasına hemen bırakır ve hızlı bir şekilde koşusuna devam eder. Arkadaşına yakalanmadan onun yerini kapmaya çalışır. Arkasına mendil konulan öğrenci ise mendilin farkına vardığı andan itibaren mendili yerden alır ve ebenin peşinden (arkasından) kovalar. Eğer kendi yerine kadar ebeye dokunamazsa bu sefer kendisi ebe olur ve oyunu bu şekilde tekrarlanır. Eğer arkadaşına dokunmakta başarılı olursa tekrardan kendi yerini alır. Bu durumda arkadaşı ikinci kez ebeliğe devam eder. Oyun bu şekilde devam eder.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.