Değerler Eğitimi

Uykucu Horoz Oyunu Nasıl Oynanır

Uykucu Horoz Oyunu Nasıl Oynanır

Bu  yazımızda Uykucu Horoz Oyunu Nasıl Oynanır sorusuna cevap arayacağız. Ayrıca oyunun kuralları, kaç kişi  ile oynanır bunlardan da sizlere bahsedeceğiz.

Özellikle ana sınıfı çağı çocukları için oynanması çok zevkli oyunlardan birisidir “uykucu horoz oyunu” Yazıda uykucu horoz oyunu nasıl oynanır ,çocuklara neler kazandırır sorusunun cevabını vereceğiz.

Uykucu Horoz Oyunu Uygun Olduğu Yaş:  Okul öncesi çağındaki öğrenciler için uygundur.

Uykucu Horoz Oyunu Kaç Kişi İle Oynanır: En az dört kişilik bir grupla oynanır. Oyun içerisinde oyuncu  sayısı çoğaldıkça bu  oyun daha zevkli ve eğlenceli bir hale gelir.

Uykucu Horoz Oyunu Oynamak İçin Materyal Gerekir Mi: Oyunda herhangi bir materyale gerek duyulmaz.

Uykucu Horoz Oyunu Nasıl Oynanır?

Bütün çocuklar yumurta olurlar ve yere otururlar. Uyur gibi yaparlar ve gözlerini açmazlar. Öğretmen öğrencilerin teker teker kafalarına dokunur. Başına dokunduğu çocuk, sessizce yerinden kalkar ve öğretmeninin peşinden gelir. En son çocuk oturma vaziyetinde kalana kadar, öğretmen öğrencilerin başlarına dokunarak öğrencileri kaldırır. En sona kalan öğrencinin etrafında sessiz bir şekilde halka olunur. Ve birden, “uykucu horoz, uykucu horoz kalk artık!” “uykucu horoz, uykucu horoz kalk artık!” diye bağırırlar. Uykucu horoz kalkar ve arkadaşlarını yakalamaya çalışır. Oyun bu şekilde devam eder.

Uykucu Horoz Oyunu Çocuğa Neler Kazandırır: Dikkat ve yoğunlaşma yetileri artar, hızlı düşünme yeteneği kazandırır, sosyal olarak  gelişir arkadaşlık duyguları pekişir, çocukların fiziksel gelişimine etkisi olan zevkli bir oyundur.

Hakan Sevgi

Gölge Oyunu Sanatçılarının Özellikleri Nelerdir

Mendil Kapmaca Oyunu Nasıl Oynanır Kuralları Nelerdir

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.