Değerler Eğitimi

Bir Kütüphane Bin Hapisane Kapatır Konuşma Örneği

Bir Kütüphane Bin Hapisane Kapatır Konuşma Örneği

Bu yazımızda Bir Kütüphane Bin Hapisane Kapatır Konuşma Örneği hazırladık. Nezaketkurallarına uyarak hazırladığımız bu konuşma sizlere fikir vermesi amacı ile hazırlanmştır. İyi çalışmalar.

Konuşma Örneği

Sevgili Öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlar

Bugün sizlere Seneca’ya ait olan ve benim de çok sevdiğim bir söz  olan Bir Kütüphane Bin Hapisane Kapatır ile ilgili Konuşma yapacağım.

Okumuş insandan kimseye zarar gelmez. Okumuş insan genellikle işinde gücünde olur. Nerde oturması kalkması gerektiğini iyi bilir. İnsanlarla konuşurken kibar bir dil kullanır. Okuyan insan akıllı insanlardır. Daima sonrasını düşünerek hareket eder. Dolayısıyla da toplum içerisinde bu insanlar  zararsızdır. Cahil insanlar ise ne yapacakları belli olmaz. Hele ki işi gücü Yoksa aylak aylak geziyorsa her türlü kötü alışkanlığa sahip olması, topluma ve çevreye zarar vermesi normaldir.

Sevgili Öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlar

Hapisanelere baktığımızda suçlu insanların genellikle cahil insanlar olduğunu görmekteyiz. Önünü arkasını düşünmeyen, sonucunu bilmeyen, öfkesine yenilen insanlardır. Bu nedenle bilgi ve bilgiye ulaşmak bizler için önemlidir. Eğitim ve okur yazarlık oranının yüksek olduğu ülkelerde suç oranının az olması da bunun göstergesidir.

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar

Beni sabırla dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Hangi Tür Kitapları Okumayı Seviyorsunuz Nedenleriyle Açıklayınız

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.