Değerler Eğitimi

Günlük Hayatınızda Karşılaştığınız İş Yeri Adları ve Tabelalardaki Yabancı Kelimelerin Kullanılması ile ilgili Neler Düşünüyorsunuz

Günlük Hayatınızda Karşılaştığınız İş Yeri Adları ve Tabelalardaki Yabancı Kelimelerin Kullanılması ile ilgili Neler Düşünüyorsunuz

Bu yazımızda Günlük Hayatınızda Karşılaştığınız İş Yeri Adları ve Tabelalardaki Yabancı Kelimelerin Kullanılması ile ilgili Neler Düşünüyorsunuz bunlardan bahsedeceğiz.

Dil aynı devlet içerisinde yaşayan insanları birbirine bağlayan birleştirici bir unsurdur. Bir milletin dili aynı zamanda onun kimliğidir. Bir milleti yok etmenin en kolay ve etkili yolu dilini yok etmektir. Dili yok olan bir millet kimliksiz kalmış demektir. Bu nedenledir ki Türkçeye sahip çıkmalı ve Türkçenin bizi bir arada tutan gücüne sonuna kadar sahip çıkmalıyız.

Maalesef günümüzde çarşıya pazara indiğimizde dükkan tabelalarının genellikle İngilizce kelimelerden oluştuğunu görmekteyiz. Kafamızın etrafı çevirsek İngilizce bir tabela görmekteyiz. Dilimizin yozlaşmak da olduğunun bir göstergesidir. Halbuki Türkçemizde o kadar güzel kelimeler ve söyleyişleri bulunmaktadır ki hem iş yeri adı hem de tabela olarak çok rahat kullanılır. Fakat yabancı dil özentimizden ve yabancı kültür özentimizden dolayı İngilizce çevremiz istila etmiş. Son yıllarda bazı bölgelerde Arapça tabelalarında arttığını görmekteyiz. Bu tür yabancı dil kullanımları bizi bir arada tutan dil birliğine zarar vermektedir. Burada devlete çok büyük bir görev düşmektedir. Türkçe tabela kullanmayı özendirme de gerekiyorsa maddi manevi destek sunmalıdır.

Milli Kültür Değerlerimizin Korunması İçin Neler Yapılabilir 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.